Artonåriga Sarah Mihaljevic målar talor, designar tygpåsar och gör hennamålningar. Hon har även utsetts till Womeneur av det järvabaserade kvinnonätverket Womenisa.

På en föreläsning för kvinnor med islamiskt tema hade småföretagare ombetts att bidra med priser samt sälja sina produkter till intresserade. 
– Jag som har en hobbyverksamhet kontaktade dem och ville gärna bidra. Jag tog med några av mina tavlor jag målat samt mina fina tygpåsar som jag har designat, säger Sarah Mihaljevic.

Hon marknadsför sin konst på instagram där hon har två konton, Justmyarrt och Justmyhenna, till hösten börjar hon på universitet.
– Mina tygpåsar var mest populära och såldes en del. Jag har varit på många events i Järva som välgörenhetsmiddagar, när Bling öppnade upp Bridge konstvernissage i Kista Galleria och andra entreprenörer från området var där.

Jag har alltid älskat att måla och att experimentera med mycket färger

Sarah Mihaljevic säger att hon tycker det är jätteintressant att lyssna och att få vara med på olika tillställningar.
– Jag blir glad av att folk tycker om det jag gör. Jag har alltid älskat att måla och att experimentera med mycket färger. Delar av vinsten som jag får ifrån en försäljning skänker jag oftast till humanitära ändamål. Jag vill gärna hjälpa människor så gott jag kan, och genom mitt intresse har jag hittat ett sätt att göra det.

Dessutom har Sarah Mihaljevic skrivit en handbok för aktivister tillsammans med författaren och ståuppkomikern Melody Farshin och tre andra ungdomar. 
– Jag är otroligt tacksam att jag har fått vara med och ta del av utställningar och andra galor. Sprida kärlek och glädje är så viktigt i dessa tider.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mizeria, del 7: Passar hans efternamn mitt förnamn?

Idag handlar det om Aicha och Nano, killen hon ständigt har i tankarna. Och väninnornas syn på situationen. Är han värd att satsa på?  Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Gå bara, del 18: TILLBAKA

Det här är del 18 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Abdi är tillbaka på Malta, men där kan han inte stanna. Ett liv i Europa känns inte som en möjlig framtid längre. Kanske USA vore ett bättre alternativ?

Mizeria, del 32: Buffrande mami

Mona har 43 flikar från Youtube uppe på Husseins dator samtidigt, något som han absolut inte uppskattar eftersom det segar ner datorn. Men precis som han inte brukar respektera att hans strumpor inte hör hemma under soffan, så vägrar Mona lyssna på Husseins önskemål. Hon scrollar efter fler klipp att öppna flikar för, fastän hon är distraherad. Hennes tekopp med dadeln på fatet står helt orörd bredvid. Hon är i autopilotläge. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

”Förälskelse kan vara som ett gift”

Seluah Alsaati har skrivit sin första bok. ”Inte din baby” har precis kommit från tryckeriet. – Det är jätteroligt att boken äntligen kommer ut, säger hon.