Artonåriga Sarah Mihaljevic målar talor, designar tygpåsar och gör hennamålningar. Hon har även utsetts till Womeneur av det järvabaserade kvinnonätverket Womenisa.

På en föreläsning för kvinnor med islamiskt tema hade småföretagare ombetts att bidra med priser samt sälja sina produkter till intresserade. 
– Jag som har en hobbyverksamhet kontaktade dem och ville gärna bidra. Jag tog med några av mina tavlor jag målat samt mina fina tygpåsar som jag har designat, säger Sarah Mihaljevic.

Hon marknadsför sin konst på instagram där hon har två konton, Justmyarrt och Justmyhenna, till hösten börjar hon på universitet.
– Mina tygpåsar var mest populära och såldes en del. Jag har varit på många events i Järva som välgörenhetsmiddagar, när Bling öppnade upp Bridge konstvernissage i Kista Galleria och andra entreprenörer från området var där.

Jag har alltid älskat att måla och att experimentera med mycket färger

Sarah Mihaljevic säger att hon tycker det är jätteintressant att lyssna och att få vara med på olika tillställningar.
– Jag blir glad av att folk tycker om det jag gör. Jag har alltid älskat att måla och att experimentera med mycket färger. Delar av vinsten som jag får ifrån en försäljning skänker jag oftast till humanitära ändamål. Jag vill gärna hjälpa människor så gott jag kan, och genom mitt intresse har jag hittat ett sätt att göra det.

Dessutom har Sarah Mihaljevic skrivit en handbok för aktivister tillsammans med författaren och ståuppkomikern Melody Farshin och tre andra ungdomar. 
– Jag är otroligt tacksam att jag har fått vara med och ta del av utställningar och andra galor. Sprida kärlek och glädje är så viktigt i dessa tider.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Melody Farshins Mizeria blir årets sommarföljetong

Husbys egna Melody Farshin släppte sin debutroman Mizeria för snart tre år sedan. Boken har både hunnit bli pjäs och få en uppföljare, och nu publicerar Nyhetsbyrån Järva den som sommarföljetong – med start imorgon!

De har gjort en film som är ett öppet brev till Sverige

Kollektiv sorg är en kampanj som stärker unga människorättsaktivister. Josef Farhan och Sakariya Hirsi lyfter det stora problemet med gatuvåld och skjutningar i Sverige och kräver en förändring.  – Vi vill samla olika röster och lyfta dem med hjälp av namninsamlingar och vårt öppna brev, säger Sakariya Hirsi.

Om SVT:s serie Kalifat – del 1

Jag har nu sett samtliga avsnitt av SVT:s serie Kalifat. Den är som helhet välspelad och välgjord, många väldiga bra skådespelarinsatser. Men, för det finns ett stort MEN, vad blir resultatet av serien?

Mizeria, del 2: Spiderman med noppade ögonbryn

Det här är del 2 i sommarens följetong Mizeria. Boken, som är skriven av Melody Farshin, handlar om tvillingarna Aicha och Ali och deras liv i en förort i miljonprogrammen. Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar så olika ut.