Reparationen av rulltrappan på Rinkebys tunnelbanestation har skjutits upp igen. Inte förrän i höst beräknas den åter vara i drift – men då planerar SL att stänga av en av de andra rulltrapporna.

En av Rinkebys tre rulltrappor står fortfarande stilla. I ett och ett halvt års tid har det i bästa fall funnits två rulltrappor och en hiss på stationen. Den avstängda rulltrappan skulle ha reparerats nu till sommaren, men på grund av coronapandemin har leveransen av en växel som tillverkas i Kina blivit försenad.

När den åter är igång kommer vi att stänga av rulltrappan i mitten

– Det här är verkligen ett sorgebarn, men till hösten ska den fungera igen. Alltså, hundra procent säker kan man förstås inte vara, vi vet ju inte vad som händer med den här pandemin… Och sedan när den åter är igång kommer vi att stänga av rulltrappan i mitten, den behöver också lite handpåläggning, säger Claes Keisu som är pressansvarig på SL.

Sedan 2015 har ett stort antal av SL:s rulltrappor bytts ut och det finns planer på en ny upphandling för ytterligare renovering. Men Rinkebys rulltrappor står inte på tur för att bli utbytta. De är från 2007 och anses kunna rulla minst 15 år till trots att de slits hårt på stationen med många resande och endast en utgång.

Det är väldigt tråkigt att det har blivit såhär

– Rulltrappan i mitten kommer inte vara avstängd lika länge, det tror jag verkligen inte. Det är väldigt tråkigt att det har blivit såhär, men när de har fått sina nya delar kommer de väl bli lite mer driftsäkra, säger Claes Keisu.

SL har gått ut med information om förseningen av rulltrappsreparationen och har även en notis inlagd i reseplaneraren där det framkommer att en rulltrappa i Rinkeby är avstängd. Det är mer information än på mycket länge när det handlar om stationens tillgänglighet, men att det i höst fortfarande bara kommer vara två rulltrappor i drift framgå inte.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ikväll har stadsdelsnämnden möte i Tensta Träff

Ikväll är det dags för möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 18.00 på Tensta Träff. Precis som i Rinkeby-Kista är trygghetsarbetet en av punkterna på dagordningen.

”Arbetsgivaren misstänkte systematiska stölder”

Happy Hilmarsdottir, grundskolechef för de kommunala skolorna i Järva ger sin syn på konflikten i Hjulsta grundskola där tre anställda avskedats efter påstådd matstöld. Hon har svarat på Nyhetsbyrån Järvas frågor per mejl.

Fredrik Jurdell ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta

Fredrik Jurdell föreslås bli ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Det formella beslutet fattas…

SVT Nyheter Stockholm besökte kursen i lokal journalistik

På corona-säkert avstånd samlades kursdeltagare i lokaljournalistik för ett nytt besök. SVT Nyheter Stockholm kom för att berätta om sitt arbete och svara på frågor. Bland annat diskuterades medias ansvar, vikten av perspektiv och förankring i Järva samt problem med  polisbrutalitet.