Reparationen av rulltrappan på Rinkebys tunnelbanestation har skjutits upp igen. Inte förrän i höst beräknas den åter vara i drift – men då planerar SL att stänga av en av de andra rulltrapporna.

En av Rinkebys tre rulltrappor står fortfarande stilla. I ett och ett halvt års tid har det i bästa fall funnits två rulltrappor och en hiss på stationen. Den avstängda rulltrappan skulle ha reparerats nu till sommaren, men på grund av coronapandemin har leveransen av en växel som tillverkas i Kina blivit försenad.

När den åter är igång kommer vi att stänga av rulltrappan i mitten

– Det här är verkligen ett sorgebarn, men till hösten ska den fungera igen. Alltså, hundra procent säker kan man förstås inte vara, vi vet ju inte vad som händer med den här pandemin… Och sedan när den åter är igång kommer vi att stänga av rulltrappan i mitten, den behöver också lite handpåläggning, säger Claes Keisu som är pressansvarig på SL.

Sedan 2015 har ett stort antal av SL:s rulltrappor bytts ut och det finns planer på en ny upphandling för ytterligare renovering. Men Rinkebys rulltrappor står inte på tur för att bli utbytta. De är från 2007 och anses kunna rulla minst 15 år till trots att de slits hårt på stationen med många resande och endast en utgång.

Det är väldigt tråkigt att det har blivit såhär

– Rulltrappan i mitten kommer inte vara avstängd lika länge, det tror jag verkligen inte. Det är väldigt tråkigt att det har blivit såhär, men när de har fått sina nya delar kommer de väl bli lite mer driftsäkra, säger Claes Keisu.

SL har gått ut med information om förseningen av rulltrappsreparationen och har även en notis inlagd i reseplaneraren där det framkommer att en rulltrappa i Rinkeby är avstängd. Det är mer information än på mycket länge när det handlar om stationens tillgänglighet, men att det i höst fortfarande bara kommer vara två rulltrappor i drift framgå inte.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Flytten av Reactor kunde ha skötts bättre”

Stadsdelsdirektör Ulla Thorslund hoppas att flytten av ungdomshuset Reactor ska bli ett…

Färre än väntat besökte vaccinationsbussen

När Nyhetsbyrån Järva besökte Region Stockholms vaccinationsbuss på filmfestivalens område, satt det några personer och väntar på att få sin första eller andra dos. En man står lite vid sidan av och väntar på sitt barnbarn, som är på väg att möta honom vid bussen, för att få sin första dos. – Ungdomar kanske inte riktigt kommer sig för att gå in i appen och boka en tid, då är det här med drop-in en jättebra idé, säger han.

17-åringen döms mot sitt nekande

Svea hovrätt har fastställt domen mot den 17-årige pojke, som dömdes för att ha skjutit en 25-årig man till döds inne på pizzerian i Rinkeby centrum förra året. 17-åringen döms till tre års sluten ungdomsvård mot sitt nekande, skriver Dagens Nyheter.

”Jag har inte fått en krona”

Fatuma Mohamed var med i SVT:s program Agenda i söndags. Hon var inbjuden för att tala om det dödliga våldet i Järva. Efteråt finns det de som tror att hon har fått betalt för sin medverkan. – Man får inte betalt för att medverka i svensk media. Jag har inte fått en krona.