Järva har varit relativt skyddat från Corona-pandemin eftersom få härifrån åker slalom i norra Italien under sportlovet, som man gör i Täby och Danderyd.
Men nu är risken stor att spridningen tar fart. 

Idag stänger Kista International school igen på grund av Corona-viruset. Stängningen gäller i en vecka men Kista International lär inte vara ensamma om sitt beslut. I Córdoba-skolan var en minoritet av eleverna på plats den senaste veckan. Fler skolor lär följa eftersom många föräldrar håller barnen hemma.

Förhoppningen är förstås att barnen stannar i hemmet, men många bor trångt och där bor ofta också barnens mor- eller farföräldrar, som har goda skäl att vara mycket oroliga för Corona-viruset.

Det troliga är därför att vi får se en flerdubbling av antalet unga som hänger i Kista Galleria, Tensta eller Rinkeby centrum på fritiden. Problemet är att ingen är förberedd på detta. Inte sociala myndigheter, inte idrottsklubbar och inte kulturen.

Inför alla lov har stadsdelarna tidigare haft kontakt med klubbar och gett stöd till de klubbar som arrangerar öppen, gratis verksamhet. Något sådant finns inte nu.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Säg nej till botox och skönhetsoperationer

Överallt poppar det upp botoxkliniker. Är det DET som unga ska lära sig att skönhet är? Vi som vuxna måste ta vårt ansvar och faktiskt sätta gränser.

Utsikt från mitt köksfönster

Den här rubriken har väntat på sin text flera dagar. Meningen var att jag skulle vädra min besvikelse över att grannar inte hade börjat använda den nyrenoverade lekplatsen eller innetorget som mitt köksfönster vetter mot.

Avspärrningar kring Husby gård reser frågor

Strax före helgen kom det bilar och la av staket på tomten där tidigare dagiset Smultronstället låg, mellan Trondheimsgatan 46 och Oslogatan 32. På fredagen var hela tomten avspärrad med en gata på gräsmattan ända ner till Husby gård. Där fortsätter staketen runt ett stort sammanhängande område på Husby gård från gräsmattan ända fram till gårdsbyggnaderna. Två smärre områden på södra sidan av gångvägen ner mot grillplatsen är också inhägnade.

Trafikverket bryr sig inte om Järvas cyklister

Mellan södra Järva och köpcentrumen i Barkarby/Veddesta tar det en kvart att cykla. Kanske en timme att gå. Om det inte vore för att Trafikverket stänger av gång- och cykelförbindelserna för att bygga världens dyraste motorväg, Förbifart Stockholm.