Järva har varit relativt skyddat från Corona-pandemin eftersom få härifrån åker slalom i norra Italien under sportlovet, som man gör i Täby och Danderyd.
Men nu är risken stor att spridningen tar fart. 

Idag stänger Kista International school igen på grund av Corona-viruset. Stängningen gäller i en vecka men Kista International lär inte vara ensamma om sitt beslut. I Córdoba-skolan var en minoritet av eleverna på plats den senaste veckan. Fler skolor lär följa eftersom många föräldrar håller barnen hemma.

Förhoppningen är förstås att barnen stannar i hemmet, men många bor trångt och där bor ofta också barnens mor- eller farföräldrar, som har goda skäl att vara mycket oroliga för Corona-viruset.

Det troliga är därför att vi får se en flerdubbling av antalet unga som hänger i Kista Galleria, Tensta eller Rinkeby centrum på fritiden. Problemet är att ingen är förberedd på detta. Inte sociala myndigheter, inte idrottsklubbar och inte kulturen.

Inför alla lov har stadsdelarna tidigare haft kontakt med klubbar och gett stöd till de klubbar som arrangerar öppen, gratis verksamhet. Något sådant finns inte nu.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Inte bara Hjulsta grundskola

Jag läste om problemen i Hjulstaskolan som ni skrivit om och hur föräldrar, och även lärare, kämpar för en bättre skola, men att de möter motstånd på grund av en problematisk ledning. Därför vill jag uppmärksamma er på en liknande problematik på Knutbyskolan och Kvarnbyskolan i Rinkeby (även Rinkebyskolan).

Det gör fakkin ont

Neej, så sjukt sorgligt 💔 En ung man blev skjuten till döds i natt i Hjulsta, precis vid mitt barns skola. Tredje mordet som skett precis där den här terminen.

”Ja, Lidl i Tensta stänger i sommar”

Ryktet var sant. Lidh försvinner också. Den 30 juni stänger de dörrarna för gott. Ett slag till för oss som bor i Tensta.

Lägesrapport från JärvaHjälpen

För nästan åtta veckor sedan startade vi JärvaHjälpen med syftet att handla åt äldre och personer i riskgrupp. Det var bland det mest spännande som jag varit med om, eftersom det inte går att se i förväg hur en pandemi kommer att slå. Men jag vet, att jag kan lita på föreningslivet och vänner i Järva.