Turbulensen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning fortsätter. Den nyligen tillträdda enhetschefen för Sociala insatsgruppen i Spånga-Tensta slutar. När provanställningen tar slut den 7 november upphör hens anställning.

Inte nog med att Sociala insatsgruppens lokal i Tensta utsatts för beskjutning och stenkastning, så att personalen tvingats flytta därifrån. Nu måste dessutom enhetschefen sluta, och det sker inte frivilligt.

”Det är med stort vemod jag nu måste meddela er att jag kommer att sluta som enhetschef”, skriver hen i ett brev som skickats till förvaltningens anställda. ”Det blir inte alltid som man tänkt sig /… / Jag har tagit mitt uppdrag på största allvar och har, efter de förutsättningar som funnits, gjort mitt yttersta”, skriver hen i brevet. Anledningen är att ledningen beslutat att inte gå vidare med provanställningen, som löper ut den 7 november.

Avdelningschefen för Individ- och familj, Abdi-Nur Isse, är den som ansvarar för Sociala Insatsgruppen.
­– Det är ett enskilt ärende, som jag inte kan uttala mig om, säger han.

Enligt vad Sveriges Radio P4 rapporterar växer missnöjet mot cheferna inom Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning. Förutom stor omsättning på personal, så vittnar flera anställda om att cheferna under en lång tid förminskat personalens upplevelse av hot och andra risksituationer.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skottlossning i Tensta – två skadade

Två personer skadades vid skottlossning i Tensta på måndagskvällen. Flera polisbilar på plats och helikopter hovrar ovanför.

Bli delägare i Järvas egen tidning!

När vi drog igång Nyhetsbyrån Järva våren 2018, Yasemin Öztenar och jag, visste vi inte hur det skulle gå. Vi satsade vår arbetskraft och den 6 juni fanns de första artiklarna uppe på www.nyhetsbyranjarva.se.

Väpnat rånförsök i Rinkeby – gärningsmännen visade upp polislegitimation

I onsdags utsattes ett växlingskontor i Rinkeby för ett rånförsök. De fyra gärningsmännen utgav sig för att vara poliser.

Hiphopbussen på besök i Rinkeby

I måndags kom Hiphopbussen till Rinkeby Folkets Hus. En workshop anordnades där ungdomar tillsammans fick producera en låt – alltifrån att skapa beatet, skriva låttexten till en färdig produkt.