Turbulensen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning fortsätter. Den nyligen tillträdda enhetschefen för Sociala insatsgruppen i Spånga-Tensta slutar. När provanställningen tar slut den 7 november upphör hens anställning.

Inte nog med att Sociala insatsgruppens lokal i Tensta utsatts för beskjutning och stenkastning, så att personalen tvingats flytta därifrån. Nu måste dessutom enhetschefen sluta, och det sker inte frivilligt.

”Det är med stort vemod jag nu måste meddela er att jag kommer att sluta som enhetschef”, skriver hen i ett brev som skickats till förvaltningens anställda. ”Det blir inte alltid som man tänkt sig /… / Jag har tagit mitt uppdrag på största allvar och har, efter de förutsättningar som funnits, gjort mitt yttersta”, skriver hen i brevet. Anledningen är att ledningen beslutat att inte gå vidare med provanställningen, som löper ut den 7 november.

Avdelningschefen för Individ- och familj, Abdi-Nur Isse, är den som ansvarar för Sociala Insatsgruppen.
­– Det är ett enskilt ärende, som jag inte kan uttala mig om, säger han.

Enligt vad Sveriges Radio P4 rapporterar växer missnöjet mot cheferna inom Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning. Förutom stor omsättning på personal, så vittnar flera anställda om att cheferna under en lång tid förminskat personalens upplevelse av hot och andra risksituationer.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu flyttar polisen in i nya polishuset i Rinkeby

Efter flera förseningar så är polishuset i Rinkeby klart. Idag, den 1 juni, flyttar de första poliserna in. I september ska alla vara på plats och då  öppnar reception och passexpedition för allmänheten.

Fyra moderata regionråd på besök i Folkets Husby

Fyra moderata landstingsråd, eller regionråd som det av någon outgrundlig anledning numer ska heta, gästade Folkets Husby på onsdagskvällen.

Väpnat rån och skottlossning i Tensta

Grovt rån och vapenbrott ledde till en stor polisinsats i Tensta igår eftermiddag. En person rånades på sina bilnycklar och rånarna sköt mot en bil innan de försvann.

Earth Hour uppmärksammas i Rinkeby

Welcome 2 Second Chance anordnar i samarbete med WWF Sweden Youth ett Earth Hour event i Rinkeby. Eventet syftar till att uppmärksamma klimatfrågan i Järva.