Barn som spelar fotboll

Under fem veckor bjuder Som United in till fotbollsläger för både pojkar och flickor mellan åldrarna 6–18 år, på plats i Rinkeby.

Fotbollslägret inleddes den 14 juni och pågår fram till fredagen den 16 juli. Det pågår från måndag till fredag mellan 16.00 och 20.00. Som United driver fotbollslägret ideellt efter att inte ha fått något bidrag från stadsdelen Rinkeby-Kista, förutom sex sommarjobbare som hjälper till med att registrera barnen.

Jag är här varje dag

Under fredagen var det nästan 200 barn på plats på Knutby bollplan, och flera föräldrar var på plats och visar sitt stöd. En av de är Yasmin Sabuni, som var där med sina två söner.

– Jag är här varje dag. Jag är väldigt nöjd över initiativet som Som United har tagit, speciellt nu under sommaren när barnen inte har så mycket att göra, säger hon.

Det är inte enbart bra för det fysiska, men även för den mentala biten

En annan förälder som visade sitt stöd var Mahamed Abdulle, som även är lagledare. Han ställde upp frivilligt som lagarbetare för att han märkte att detta är något som behövs för barnen.

 – Mina två döttrar har precis börjat gilla fotboll, de vill komma hit hela tiden och spela. Det är uppfriskande att se att de har så kul, men främst för att de blir så trötta när de kommer hem. Det är inte enbart bra för det fysiska, men även för den mentala biten, berättar Mahamed Abdulle.

Detta är andra året Som United anordnar ett fotbollsläger. Den första tog plats förra året och  pågick under fyra veckor, till skillnad från i år som pågår i drygt fem veckor. Klubbens tränare, Mohamed Sheikdon, berättar att målet med fotbollslägret är att de fortsättningsvis vill kunna erbjuda det under hela sommaren. Men även att de vill göra annat än att bara spela fotboll, något som kan inkludera alla barn.

Zamzam Bouraleh

Mahamed Abdulle, förälder och lagledare.

Mohamed Sheikhdon, tränare för Som United.
Yasmin Sabuni, förälder.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken #100 Free agent

Den här gången använder de backspegeln, blickar bakåt på hur deras resa började och hur långt de har kommit. Det är ett avsnitt utan manus, precis som det brukar vara. De landar till slut i snack om potentiella flytt för de hetaste free agents där ute. Och de drömmer om van Dijk-Ramos och vilka sjuka mittbackspar som funnits under de senaste decennierna. Tune in.

Avbytarbänken #089 Rädda fotbollen

Avbytarbänken diskuterar denna gång de märkliga beslut som präglat hela helgens matcher. Den märkliga hands-regeln som förstör fotbollen. De tar upp Luis Suarez debut och 17-åriga Ansu Fatis sjuka siffror. Dessutom avhandlas coronadrabbade Genoa.

Rinkeby Run tränar säkert

Ungdomarna i Rinkeby Run vill inte sluta träna tillsammans som många andra av Järvas klubbar har gjort. Istället visar de att det går att träna smittsäkert utomhus med stort avstånd.

Veteran vann i Tensta Rinkeby Grass Run

Den här gången var det Fredrik Nybäck som vann loppet Tensta Rinkeby Grass Run. Han är 51 år och en av många duktiga äldre löpare, som tränar i Spårvägens veterangrupp med flera före detta landslags-stjärnor som ledare.