Barn som spelar fotboll

Under fem veckor bjuder Som United in till fotbollsläger för både pojkar och flickor mellan åldrarna 6–18 år, på plats i Rinkeby.

Fotbollslägret inleddes den 14 juni och pågår fram till fredagen den 16 juli. Det pågår från måndag till fredag mellan 16.00 och 20.00. Som United driver fotbollslägret ideellt efter att inte ha fått något bidrag från stadsdelen Rinkeby-Kista, förutom sex sommarjobbare som hjälper till med att registrera barnen.

Jag är här varje dag

Under fredagen var det nästan 200 barn på plats på Knutby bollplan, och flera föräldrar var på plats och visar sitt stöd. En av de är Yasmin Sabuni, som var där med sina två söner.

– Jag är här varje dag. Jag är väldigt nöjd över initiativet som Som United har tagit, speciellt nu under sommaren när barnen inte har så mycket att göra, säger hon.

Det är inte enbart bra för det fysiska, men även för den mentala biten

En annan förälder som visade sitt stöd var Mahamed Abdulle, som även är lagledare. Han ställde upp frivilligt som lagarbetare för att han märkte att detta är något som behövs för barnen.

 – Mina två döttrar har precis börjat gilla fotboll, de vill komma hit hela tiden och spela. Det är uppfriskande att se att de har så kul, men främst för att de blir så trötta när de kommer hem. Det är inte enbart bra för det fysiska, men även för den mentala biten, berättar Mahamed Abdulle.

Detta är andra året Som United anordnar ett fotbollsläger. Den första tog plats förra året och  pågick under fyra veckor, till skillnad från i år som pågår i drygt fem veckor. Klubbens tränare, Mohamed Sheikdon, berättar att målet med fotbollslägret är att de fortsättningsvis vill kunna erbjuda det under hela sommaren. Men även att de vill göra annat än att bara spela fotboll, något som kan inkludera alla barn.

Zamzam Bouraleh

Mahamed Abdulle, förälder och lagledare.

Mohamed Sheikhdon, tränare för Som United.
Yasmin Sabuni, förälder.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Den roligaste sporten? Nu kan du testa vattenpolo!

Många säger att vattenpolo är den roligaste sport de har prövat. Nu finns chans att pröva om det stämmer i Järvabadet på måndagar, onsdagar, lördagar och söndagar mellan kl. 12 och 15.

Som United fick med sig en poäng mot Järla borta

Igår kväll begav sig Som Uniteds A-lag till Nacka för match mot Järla IF FK i Division 4. Matchen slutade 3-3 efter att Som United hämtat upp först ett 0-1 underläge i första halvlek och sedan ett 1-3 underläge i andra halvlek.

Rinkeby Multi Sports Camp på höstlovet – för sista gången?

2017 var det en oväntad succé. 2018 växte det kaos-artat. 2019 blev det ännu större och ännu bättre. Det blir ett Rinkeby Multi Sports Camp även höstlovet 2020, men för första gången kommer det krympa. Sedan är det slut.

Jesus mamma möter Mohamed i Tensta Runt

Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.