Bubbel och snittar när entrén till förvaltningshuset återinvigdes.

– Den enda inriktningen vi har är att stadsdelsförvaltningen ska tillbaka till Tensta, sade Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd i samband med att entrén i förvaltningshuset i Lunda återinvigdes.

Det bjöds på alkoholfritt bubbel och snittar när den nyrenoverade huvudentrén skulle öppnas igen. Och det verkar som om förvaltningen blir kvar på Fagerstagatan länge. Beslutet att flytta tillbaka till Tensta från 2018 kommer att rivas upp. Men Ole-Jörgen Persson försäkrade att ambitionen är densamma.
– Ja, utefter det arbetar vi. Det är oerhört viktigt att slå fast.

Men hur ska Tenstaborna kunna tro på det?

– Jag tror att förhoppningen är stark att vi ska flytta tillbaka till Tensta. Men det var ett beslut fattat på helt felaktiga grunder. Det blir för dyrt, då måste vi backa.

Det har gått elva år sedan förvaltningen lämnade Tensta. Beslut har fattats och rivits upp flera gånger under de här åren. Är du inte rädd att Tenstaborna upplever det som ett svek?

– Det är inget svek. Det vore ett ännu större svek att gå vidare med det gamla beslutet. Vi återkommer med något som ska hålla hela vägen.

I valrörelsen lovade moderaterna att flytta ut förvaltningar till ytterstaden. Hur blir det med det? 

– Det är nästa steg. Jag vill inte uttala mig om det.

Stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell var också på plats under invigningen.

Hur tror du att det ska gå att bygga upp civilsamhällets förtroende när det första som händer är att det här beslutet rivs upp?

 – Det är otroligt olyckligt med ett sådant här besked. Jag är mycket medveten om det. Men jag tror inte att man var helt realistisk när man fattade beslutet förra året.

Hur är det möjligt att förra styret kunde räkna så fel?

– Jag vill inte recensera mina företrädare, men som tjänsteman kan jag se att en flytt till Kämpingeskolan skulle bli fyra gånger dyrare än vad det var sagt.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu är Järvaveckan igång och vi är på plats!

Årets Järvavecka har dragit igång! Tälten på Spånga IP är fler än någonsin, men färre lokala föreningar är med i år. 

Fredrik Jurdell ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta

Fredrik Jurdell föreslås bli ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Det formella beslutet fattas…

Hyresgästerna fick rätt – nu kan de tvätta som vanligt!

– Jag kan bekräfta att vi kommer stänga av SWATABs teknik för avjoniserat vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen, säger Erik Juhlin, presschef på HSB fastigheter i Stockholm.

Man anhållen för bränderna i Husby

Efter sammanlagt tolv anlagda bränder i Husby greps en misstänkt gärningsman under helgen.  – Han är anhållen, skäligen misstänkt för mordbrand, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson i Region Stockholm.