Efter sammanlagt tolv anlagda bränder i Husby greps en misstänkt gärningsman under helgen.
 – Han är anhållen, skäligen misstänkt för mordbrand, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson i Region Stockholm.

Under den gångna helgen har det brunnit på flera platser i Husby. Efter en brand i ett trapphus, natten mellan lördag och söndag, kunde en man gripas. Under söndagen kunde han sedan anhållas, skäligen misstänkt för mordbrand.

 – I nuläget är den här mannen enbart misstänkt för branden i trapphuset, men vi tittar på kopplingar till de andra bränderna i området.

Det är ännu inte klart om det är en ensam gärningsman eller om fler är inblandade. Polisen fortsätter sitt arbete. 

 – Ja, fortfarande återstår ett stort utredningsarbete, vi kollar på likheter och olikheter från de tidigare bränderna. Men vi får hoppas att det blir lugnare i området nu, när åtminstone en person är anhållen, säger Anna Westberg.

Polisen önskar fortfarande tips från allmänheten för att komma vidare med utredningsarbetet.
 – Vi är fortsatt i stort behov av tips från allmänheten, det kan vara stort som smått, allt kan ha betydelse. Det är viktigt att ni hör av er till polisen.

Sedan i början av augusti har det brunnit vid tolv tillfällen inom ett begränsat geografiskt område i östra Husby. Bränderna under natt och tidig morgon tros vara anlagda. Ingen person har skadats fysiskt, men i flera fall kunde det ha slutat mycket illa.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vinterväder

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque ullamcorper nisl nec lacus pulvinar, quis ullamcorper nisl porta. Nulla et ipsum purus. Aliquam vestibulum nec sapien in porttitor. Nam et nunc felis.

Hyresgästerna fick rätt – nu kan de tvätta som vanligt!

– Jag kan bekräfta att vi kommer stänga av SWATABs teknik för avjoniserat vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen, säger Erik Juhlin, presschef på HSB fastigheter i Stockholm.

Fredrik Jurdell ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta

Fredrik Jurdell föreslås bli ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Det formella beslutet fattas…

Testnyhet

Så var det dags igen. Efter en höst med värmerekord, kom snön som en chock. Så mycket snömos de