Ordningsvakter i rinkeby centrum

Politikerna vill ha ordningsvakter på fler platser i Järva men nu har polisen sagt nej. Polismyndigheten anser att det varken finns rättsliga förutsättningar eller ett särskilt behov av fler vakter.

Ordningsvakter som patrullerar på gator och förortstorg har blivit en allt vanligare syn i Järva de senaste åren. Sedan 2019 finns ordningsvakter i delar av Husby, Rinkeby och Tensta som är så kallade LOV3-områden. LOV3 står för den tredje paragrafen i Lagen om ordningsvakter.

Trygghetsborgarrådet tror att Akalla och Kista kommer bli LOV3-områden så småningom

Den blågröna majoriteten i Stockholms stad har infört LOV3-områden på flera platser runt om i staden och deras senaste förslag var att ordningsvakter skulle patrullera även i Akalla och delar av Kista. Men nu har de fått nej från Polismyndigheten som bestämmer i vilka områden som ordningsvakterna ska få jobba.

Anledningen till att den senaste ansökan om fler ordningsvakter i Järva avslogs är att det saknas både rättsliga förutsättningar för att bevilja tillståndet och att det inte finns ett särskilt behov. Men de borgerliga politikerna ger sig inte. Trygghetsborgarrådet Erik Slottner (Kd) säger till tidningen Mitt i Kista/Tensta/Rinkeby att han tror att Akalla och Kista kommer bli LOV3-områden så småningom.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu är ramadan över och den stora festen kan börja!

Tusentals samlades på Rinkeby bollplan i morse. Redan vid åtta började folk komma; finklädda, gamla och unga, med rollatorer och barnvagnar, alla fick plats. Ramadan, 29 dagars fasta, är över och nu firar muslimerna Eid al-fitr.

Mynta café och Alomdah stänger

Mynta café på Rinkebystråket har stängt. Restaurang Alomdah likaså. Fler butiker stänger…

”Staden bör köpa tillbaka Hemblas lägenheter i Husby”

När Stockholms stads fullmäktige sammanträdde igår kväll var föreningen Ort till ort från Husby där för att lämna en protestskrivelse till fastighets- och bostadsborgarrådet Dennis Wedin. Vad tänker Stockholms stad göra åt den katastrofala bostadssituationen i Husby, undrar husbyborna i sitt brev.

Bilder från branden i Husby

Branden på Trondheimsgatan i Husby idag ledde till att Said Ali inte kunde köra iväg till spontanfotbollen på Rinkeby bollplan, som han brukar. Halva kvarteret och parkeringen var avstängd. Istället tog han bilder på släckningsarbetet och saneringen efteråt.