Tensta Centrum har förlorat en del av sitt hjärta. Hassan Kulbay har sålt sin krog och både restaurangen och kebabkiosken är stängda för ombyggnad.

Tensta krog har funnits i evigheter och har varit det enda stället som har haft öppet när allt annat i centrum är stängt. I flera år har Hassan Kulbay sagt att han vill sälja sin verksamhet, att han var trött. Åren gick och inget hände, men nu har det blivit verklighet.

 – Det kommer att bli pizza och kebab även i fortsättningen, lovar en av männen som arbetar med renoveringen. Vi ska bara fräscha upp lokalen först.

Toma, som alla känner och som sålt stadens bästa kebab, kanske jobbar kvar. Förhandlingar pågår.

Den nya ägaren är uzbek och har ett förflutet i restaurangbranschen i sitt forna hemland. Förutom pizza, blir det nya maträtter på menyn, så som till exempel piroger och pilaff. 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kollo i sommar trots corona

Fritt fram för sommarkollo i Stockholm trots corona, det beskedet kom från politikerna i Stockholms stadshus nu i veckan. Kolloverksamheten berörs alltså inte av förbudet mot allmänna sammankomster med över 50 personer. Dessutom blir det gratis för familjer med låg inkomst.

Antalet coronasmittade ökar i Järva

Nu ökar spridningen av coronaviruset igen. Flest smittade finns i innerstaden, men även i Järvaområdet sker en ökning. – Vi vill se till att vi inte får samma utveckling som vi hade i våras, säger Susanne Leinsköld som är stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 38. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva…

Nytt attentat mot Spånga kyrka natten till söndag

Spånga kyrka utsattes för ett nytt brandattentat inatt. De exakta omständigheterna är oklara, men någon eller några har försökt sätta eld på kyrkan. Ett fönster krossades vid attacken, men i övrigt uppstod inga skador på byggnaden.