Tensta Centrum har förlorat en del av sitt hjärta. Hassan Kulbay har sålt sin krog och både restaurangen och kebabkiosken är stängda för ombyggnad.

Tensta krog har funnits i evigheter och har varit det enda stället som har haft öppet när allt annat i centrum är stängt. I flera år har Hassan Kulbay sagt att han vill sälja sin verksamhet, att han var trött. Åren gick och inget hände, men nu har det blivit verklighet.

 – Det kommer att bli pizza och kebab även i fortsättningen, lovar en av männen som arbetar med renoveringen. Vi ska bara fräscha upp lokalen först.

Toma, som alla känner och som sålt stadens bästa kebab, kanske jobbar kvar. Förhandlingar pågår.

Den nya ägaren är uzbek och har ett förflutet i restaurangbranschen i sitt forna hemland. Förutom pizza, blir det nya maträtter på menyn, så som till exempel piroger och pilaff. 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby avspärrat efter skottlossning

Klockan 16.43 fick polisen larm om misstänkt skottlossning i Rinkeby. Flera polisbilar, ambulanser och en polishelikopter skickades till platsen och ett stort område spärrades av. 

De tog barnvaktssysslan till en ny nivå

Fatima Hassey Sharif och Sagal Amin startade i våras bemanningsföretaget Nannyomsorg.  – Vi såg ett behov och tog barnvaktssysslan till en ny nivå.

Said Ali i Solna tingsrätt idag: Det handlar om rättvisa

Said Ali stod idag i Solna tingsrätt, åtalad för att ha kört personbil utan bilbälte, en så kallad bilbältesförseelse. Han nekar till brott. – Jag går in till rättegången utan försvarare, jag tror på mig själv och Allah vet sanningen.

Här övervakar polisens drönare Rinkeby

Om du hör ett svagt surrande och ser ett blinkande ljus på himlen så kan det vara polisens drönare som nu regelbundet börjat övervaka Järvas invånare från luften.