Nyligen anordnade enheten för prevention och trygghet i Spånga – Tensta stadsdelsförvaltning en trygghetsinventering i Hjulsta. 

Trygghetsinventeringen har bjudits in av preventionssamordnaren stadsdelsförvaltning i Spånga Tensta, men det var många andra aktörer deltog i trygghetsinventeringen, exempelvis parkingenjören, fältassistenter, lokala poliser, fastighetsbolaget Einar Mattsson och några representanter från civila samhället i Hjulsta.

Alla samlades i Tvättstugan på Hjulsta torg 2. Vandringen startade 18.00 och den pågick fram till 21.00. Alla fel och brister i området dokumenterades med kamera. Det mesta var slocknade lyktstolpar och skadegörelse, som noterades. Bristerna rapporteras sedan direkt till berörda parter, det kan kan vara stadsdelsförvaltningen, fastighetsägare, trafikkontoret eller andra aktörer som måste vidta åtgärder.

Syftet med trygghetsinventeringen är att tillsammans identifiera otrygga platser och brister i utemiljön, samt ge förslag på upprustning och förbättringar.

Det var en regnig decemberkväll, men julbelysning och fina konstdekorationer höjde stämningen. Det är klart, flera Hjulstabor skulle ha höjt stämningen ännu mer, men fler kommer säkert till nästa trygghetsvandring. Det skulle vara bra om stadsdelsförvaltningen och fastighetsägarna såg till att lokalborna fick information om trygghetsvandringen hemskickat i brevlådan.

Det är viktigt både för folkhälsan och trygghetskänslan att den lokala befolkningen och andra viktiga aktörer samverkar och samarbetar på olika nivåer för att kunna ha ett tryggt område. Tilliten ökar mellan civila samhället och personalen i offentliga sektorn och fastighetsägarna.

Fatuma Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Läslovstips i Järva

Biblioteken runt omkring Järva förbereder sig inför det stundande läslovet. På plats kan du inte endast läsa, utan även delta i andra aktiviteter så som kreativt skrivande, filmkollo, konstworkshop och novelltävling.

GRATTIS världens bästa Inga!

Ingen är väl som du, Inga. Det är helt obegripligt att du fyller 90 år. Du är så ung i sinnet, att en ofta känner sig gammal bredvid dig. 

Mohasadeh skriver öppet brev till svenska regeringen

När talibanerna tog över Kabul blev Mohasadeh Bayat förtvivlad. – Jag såg hur mina släktingar och vänner blev förföljda och jag tyckte det var orättvist att hela världen tyst tittade på. Därför startade hon en namninsamling och har skrivit ett öppet brev till utrikesminister Ann Linde och statsminister Stefan Löfven.

Hon kallades för Sveriges Martin Luther King

Katarina Taikon var författare, skådespelare, samhällsdebattör och rom. Genom sin kamp för mänskliga rättigheter lyckades hon förändra romernas livssituation i Sverige.