Två personer har skjutits utomhus i Hjulsta i natt. Vid lunchtid på måndagen kom beskedet att en av de skadade unga männen dött.
Sammanlagt åtta personer har nu gripits.

Vid halv tre på måndagsmorgonen fick polisen larm om skottlossning i Hjulsta. När polisen kom till platsen hittades två skadade personer utomhus. De var allvarligt skadade och fördes till sjukhus i ambulans.

Vid 04.30 rapporterar polisen att sex personer har gripits i samband med en husrannsakan i en bostad i Hjulsta.

Polis arbetar i området för att söka efter gärningspersoner och säkra spår runt brottsplatsen. I arbetet används hudpatrull och drönare.

Förundersökningar om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.

Uppdatering klockan 08:15

Nu har polisen gripit totalt 8 personer med anledning av mordförsöket i Hjulsta. Flera personer har också hämtats till förhör. Insatsen fortsätter med oförminskad styrka. Utredare har nu påbörjat arbete med att kartlägga de frihetsberövades roller samt relationen till de skadade personerna. Flera platser har spärrats av i det utredningsarbete som pågår.

Uppdatering klockan 12:15

En av de båda personerna som under natten fördes till sjukhus i ambulans, har avlidit. Det är en man i 20-årsåldern vars anhöriga har underrättats om dödsfallet. 8 personer är fortsatt frihetsberövade. Förundersökningen som inleddes under natten omfattar nu även brottsrubriceringen mord.

Texten har uppdaterats.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Den nya journalistiken kommer underifrån”

Jörgen Widsell och Jan Mosander har besökt Nyhetsbyrån Järvas kurs i lokaljournalistik på Kista folkhögskola.  – Det är viktigt med lokal journalistik för demokratin, sade Jörgen Widsell.

En häktad misstänks för sprängningarna i norra Järva

På onsdagen den 17 juni häktades en person som misstänks ligga bakom de två sprängningarna i Husby och Kista tidigare i år. Brottsrubriceringen är anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse.

Fahyma Alnablsi är Årets eldsjäl

Tensta konsthalls outtröttliga samhällsförbättrare Fahyma Alnablsi har utsetts till Årets eldsjäl av ABF Stockholm. I motiveringen lyfts hur hon med värme och kreativa idéer har lyckats inkludera och göra skillnad i många människors liv.

Ordningsvakterna på Rinkeby torg diskuterades i nämnden

Onsdagens möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd bjöd inte på mycket till debatt. Nämnden röstade genomgående enligt stadsdelsförvaltningens förslag. Lite diskussion blev det dock om Rinkeby torg.