Två personer har skjutits utomhus i Hjulsta i natt. Vid lunchtid på måndagen kom beskedet att en av de skadade unga männen dött.
Sammanlagt åtta personer har nu gripits.

Vid halv tre på måndagsmorgonen fick polisen larm om skottlossning i Hjulsta. När polisen kom till platsen hittades två skadade personer utomhus. De var allvarligt skadade och fördes till sjukhus i ambulans.

Vid 04.30 rapporterar polisen att sex personer har gripits i samband med en husrannsakan i en bostad i Hjulsta.

Polis arbetar i området för att söka efter gärningspersoner och säkra spår runt brottsplatsen. I arbetet används hudpatrull och drönare.

Förundersökningar om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.

Uppdatering klockan 08:15

Nu har polisen gripit totalt 8 personer med anledning av mordförsöket i Hjulsta. Flera personer har också hämtats till förhör. Insatsen fortsätter med oförminskad styrka. Utredare har nu påbörjat arbete med att kartlägga de frihetsberövades roller samt relationen till de skadade personerna. Flera platser har spärrats av i det utredningsarbete som pågår.

Uppdatering klockan 12:15

En av de båda personerna som under natten fördes till sjukhus i ambulans, har avlidit. Det är en man i 20-årsåldern vars anhöriga har underrättats om dödsfallet. 8 personer är fortsatt frihetsberövade. Förundersökningen som inleddes under natten omfattar nu även brottsrubriceringen mord.

Texten har uppdaterats.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Carolina Sinisalo kräver lagändring efter skjutningar

– Allt som har med dödliga vapen att göra måste bli hårdare. Det säger Carolina Sinisalo som samlar in namn till Mikael Damberg med krav på en lagändring. Hon vill att alla skjutningar utan dödlig utgång ska rubriceras som mordförsök.

Grattis Fardosa, du vann Rinkebypriset!

Nu är Familjebostäders tävling avgjord. Fardosa Omar vann Rinkebypriset. Hon sopade banan med de övriga och vann med över hälften av rösterna. – Jag är både glad och hedrad, säger Fardosa Omar.

Sommarverksamhet för alla barn på Rinkeby torg

Carl Pettersson, 17, ritar en hage på Rinkeby torg. Han är en av sommarjobbarna som håller igång verksamheten för barn på torget under hela sommarlovet.

Vårens sista Town Hall Meeting med borgarråden i Stockholm

Vårens sista Town Hall Meeting var det mest välbesökta digitala mötet hittills, som Stiftelsen Global Village anordnat. Melody Farshing fördelade ordet mellan de drygt 60 deltagarna och de sex borgarråden som styr i Stockholms stad.