Akropol vann mot Hammarby. Bild: Anders Tillgren

Klockan två imorgon lördag (27/6) har Akropol Basket årsmöte. På ytan är det en välmående och växande förening med balans i ekonomin, många tjejlag, några pojklag och ett herrlag i toppen av division ett. 

Men på årsmötet kommer en viktig punkt att vara hur vi hanterar att vi får noll kronor i aktivitetsstöd, mot de förväntade hundra tusen. Orsaken är att Riksidrottsförbundet kräver att alla klubbar ska ha medlemsavgift. Det vill Akropol inte ha eftersom medlemsavgiften får färre att pröva basket.

Akropol har inga planer på att börja ta ut medlemsavgifter

På Östermalm tappar man kanske inte ungdomar på grund av medlemsavgift, men det gör man i Järva. Vi vill att fler ungdomar ska ha en andra, och gärna en tredje sport. Då är risken mycket mindre att man slutar idrotta. Då går skolan sämre och strulet börjar. Två eller fler medlemskap i olika idrottsföreningar är en sextondel så vanligt i Järva som det är på Östermalm.  

Akropol har inga planer på att börja ta ut medlemsavgifter, så istället får vi skära ner på någonting. Ska vi ta det ur våra tränares löner? Ska vi ställa in alla våra läger? Ska vi stänga ner vårt framgångsrika herrlag ”Rinkebys stolthet”?    

Det kommer bli ett hett årsmöte. Alla basketintresserade Rinkebybor är välkomna att skriva till akropolbbk@live.se för att få en inbjudan.

Mårten Westberg, Ordförande i Akropol Basketboll-klubb
Foto: Anders Tillgren
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vart ska ungdomarna i Järva gå på sin fritid?

I Rinkeby och övriga stadsdelar har det alltid funnits en fritidsgård att gå till – årets alla dagar. Så är det inte längre. Av olika skäl har fritidsgårdar och öppna mötesplatser för de lite äldre varit stängda under kortare eller längre perioder.

Prova på allt från dans till boxning i Tenstahallen

Den här veckan är sista sommarlovsveckan med aktiviteter för barn och ungdomar i Tenstahallen. Här kan man prova på allt möjligt, till exempel dans, pingis, boxning och basket. – Vi har haft grupper från både förskolor och fritidshem, men även barn som kommer hit utan någon grupp, säger George Ibrahim, som sommarjobbar hos basketklubben VGB.

Hur kan Israels agerande kallas självförsvar?

Året är 2021 och världen använder sig fortfarande av begrepp som konflikt och självförsvar för att beskriva en drygt 70 år lång fördrivning och ockupation. Den israeliska och palestinska frågan handlar dock inte om en konflikt, då en konflikt sker mellan två jämlika parter.

Jag går runt med en ständig oro

När jag läser i tidningar eller sociala media om att vårdpersonal, som inte är så gamla, dör på grund av att de har blivit smittade på jobbet, blir jag orolig. Jag går faktiskt runt med en ständig oro.