Akropol vann mot Hammarby. Bild: Anders Tillgren

Klockan två imorgon lördag (27/6) har Akropol Basket årsmöte. På ytan är det en välmående och växande förening med balans i ekonomin, många tjejlag, några pojklag och ett herrlag i toppen av division ett. 

Men på årsmötet kommer en viktig punkt att vara hur vi hanterar att vi får noll kronor i aktivitetsstöd, mot de förväntade hundra tusen. Orsaken är att Riksidrottsförbundet kräver att alla klubbar ska ha medlemsavgift. Det vill Akropol inte ha eftersom medlemsavgiften får färre att pröva basket.

Akropol har inga planer på att börja ta ut medlemsavgifter

På Östermalm tappar man kanske inte ungdomar på grund av medlemsavgift, men det gör man i Järva. Vi vill att fler ungdomar ska ha en andra, och gärna en tredje sport. Då är risken mycket mindre att man slutar idrotta. Då går skolan sämre och strulet börjar. Två eller fler medlemskap i olika idrottsföreningar är en sextondel så vanligt i Järva som det är på Östermalm.  

Akropol har inga planer på att börja ta ut medlemsavgifter, så istället får vi skära ner på någonting. Ska vi ta det ur våra tränares löner? Ska vi ställa in alla våra läger? Ska vi stänga ner vårt framgångsrika herrlag ”Rinkebys stolthet”?    

Det kommer bli ett hett årsmöte. Alla basketintresserade Rinkebybor är välkomna att skriva till akropolbbk@live.se för att få en inbjudan.

Mårten Westberg, Ordförande i Akropol Basketboll-klubb
Foto: Anders Tillgren
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Healthy Women ger kostråd och lagar mat online

Stor förväntan rådde inför tjejkvällen online när föreläsaren Jenjira ”Mix” Haxholm talade om kost i veckan. – Vi vill förändra ohälsotalen som är stora bland tjejer och kvinnor här, säger Susan Dalbeck.

”Det känns som om vi bor i tredje världen”

I helgen anordnade nätverket Ort till Ort gårdsfika i Husby, som en del av kampanjen Kommunalisera Hembla. Hyresgästerna är missnöjda med hyresvärden som anklagas för slarviga renoveringar och dåligt underhåll av lägenheter. – Om fler träder fram och delar med sig av sina upplevelser kan vi påverka situationen, säger Elvedina Spahovic.

Leanders jul blir en jul med tomtar, men utan gran

I somras skrev jag om en tillvaro där man var hänvisad till att träffa folk utomhus och undrade hur det skulle bli i jul. Nu klarnar det. Vi vågar nog bjuda hem sonen. Han jobbar hemifrån och har inte träffat en käft på flera veckor, men fler gäster blir det inte.

”Fotboll kan vaccinera dig mot främlingsfientlighet”

Fotbollens kraft är enorm, fotbollen bygger drömmar.Erik Niva, Aftonbladets sportjournalist och fotbollskommentator, hittade ut till Husby. Podcasten Avbytarbänken hade bjudit in honom och Folkets Husby var fullsatt.