Lagom till värmen blev vattenleken i Husbyparken klar. Det sprutar och stänker lite hur som helst och barnen kan själva sätta fart på vattenstrålarna.
 – Det är jättekul, sade Ali, 9 år, i plaskblöt t-tröja.

 – Jag hade önskat att de här fanns när mina barn var små. Då hade vi bara fontänen i Husby gård, sade Hadis Haidari.

Hadis Haidaris är i parken med sin syster Mehrangiz, som är farmor till Ali. Tillsammans njuter de av värmen.
 – Ja, halva juli har ju regnat bort, det är bäst att passa på, säger Hadis.

I 23 år har Hadis Haidari bott i Husby och hennes egna barn är nästan vuxna.
  – Jag trivs bra, men det har blivit stökigare. Men mina barn sköter sig, tack och lov. De är 14 och 16 år, och spelar basket och sysslar med musik. De hinner inget annat.

Vattenleken är anpassad för att kunna användas av personer som sitter i rullstol då det inte finns några kanter eller hinder att ta sig över. Det finns en småbarnsdel och en del för äldre barn. Nya bord och parkbänkar har satts upp i anslutning till vattenleken.


Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Handla billiga ekogrönsaker i Hjulsta

I Hjulsta gamla kolonilottsområde odlar Föreningen för Den GULLIGA Folkrörelsen (DGF) ekogrönsaker sedan 2014. För varje år blir skörden bättre och bättre och i år finns massor av romansallad, persilja, bönor, potatis, zucchini och jordärtskockor. Många har redan hittat dit för att självplocka ekogrönsaker till humana priser.

Järvabadet öppnar på måndag

Den 17 maj öppnar Stockholms fem uppvärmda utomhusbassänger för allmänheten, bland dessa ingår Järvabadet. Dessutom tillåts all organiserad idrottsverksamhet i stadens anläggningar.

Trafikverket spränger i Akalla

Boende i Akalla kan från och med nästa vecka påverkas av sprängningsarbeten från bygget av Förbifart Stockholm, meddelar Trafikverket.

Tre dagar i hälsans tecken i Rinkeby centrum

VVad har Carolina Klüft, Mikaela Laurén och Martin Lidberg gemensamt?Jo, de har alla varit bäst i världen i sina resepktive sporter. Dessutom kommer de att delta på hälsomässan i Rinkeby centrum.