Lagom till värmen blev vattenleken i Husbyparken klar. Det sprutar och stänker lite hur som helst och barnen kan själva sätta fart på vattenstrålarna.
 – Det är jättekul, sade Ali, 9 år, i plaskblöt t-tröja.

 – Jag hade önskat att de här fanns när mina barn var små. Då hade vi bara fontänen i Husby gård, sade Hadis Haidari.

Hadis Haidaris är i parken med sin syster Mehrangiz, som är farmor till Ali. Tillsammans njuter de av värmen.
 – Ja, halva juli har ju regnat bort, det är bäst att passa på, säger Hadis.

I 23 år har Hadis Haidari bott i Husby och hennes egna barn är nästan vuxna.
  – Jag trivs bra, men det har blivit stökigare. Men mina barn sköter sig, tack och lov. De är 14 och 16 år, och spelar basket och sysslar med musik. De hinner inget annat.

Vattenleken är anpassad för att kunna användas av personer som sitter i rullstol då det inte finns några kanter eller hinder att ta sig över. Det finns en småbarnsdel och en del för äldre barn. Nya bord och parkbänkar har satts upp i anslutning till vattenleken.


Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hagi Farahs tur att få blommor

På Rinkeby-Kistas nämndmöte fick medborgarvärden Mohamed Hagi Farah blommor.  – Han brukar alltid dela ut blommor när folk slutar, nu är det han som får blommor eftersom han går i pension, sade nämndens ordförande, Benjamin Dousa.

Rinkeby Folkets Hus: Ombyggnad pågår!

 Efter två års planering har arbetet i Rinkeby Folkets Hus dragit igång.  – Stora salen kommer både renoveras och byggas om, säger Jörgen Strandberg, förre ordföranden i Rinkeby Folkets Hus och den som varit med i arbetet från början.

”Livet har blivit 100 procent tråkigt under corona”

Nyhetsbyrån Järvas fyra sommarjobbare har under sina tre veckor som reportrar gjort en enkät. Frågan som de ställde var: Hur har corona påverkat dig och ditt liv?

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att det är fler inrikesfödda än utrikesfödda som vaccinerar sig. Många har haft svårt med tidsbokningen och tvingas resa långt för vaccination. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.