På senaste mötet i Rinkeby-Kista frågade ungdomsvärdarna varför de måste sluta.

I Spånga-Tensta betalas föreningsbidragen för 2020 ut i december, men inte i Rinkeby Kista.
 – Vi kan inte betala ut pengar i förskott, säger Susanne Leinsköld. stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

I december 2018 beslutade Rinkeby-Kista att betala 565 000 till föreningarna, av de 1,6 miljoner som anslagits i budgeten till föreningsbidrag 2019. Då kritiserade oppositionen beslutet att bara en tredjedel av de anslagna pengarna användes. Men i år fattas inga beslut om hur mycket som ska anslås till föreningsbidrag under 2020.

 – Redovisningsmässigt blir det helt fel. Vi tycker att det blir bättre om man betalar ut pengar i början av året, säger Susanne Leinsköld.

Men kommer det finnas några pengar i budgeten till föreningsbidrag i Rinkeby-Kista 2020?

 – Jag kan inte lova något, det är politiska beslut. Men vi ska ta fram ett ärende med nya riktlinjer för föreningsbidrag till nämndmötet i december, säger Susanne Leinsköld.

I Spånga-Tensta avsattes ett belopp till föreningsbidrag i början av året och den 15 oktober gick ansökningstiden för föreningsbidrag ut.
 – Nu tar vi in ansökningarna och beslutet tas i nämnden i december, säger Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i nämnden i Spånga-Tensta.

Men även i Spånga-Tensta finns planer på att förändra ansökningsförfarandet vid föreningsbidrag.
 – Vi ska försöka bli tydligare, vara ute i god tid och informera om hur man söker och vilka villkor som gäller, säger Fredrik Jurdell, stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd har möte i Folkets Husby, torsdag 24.10. Öppna frågestunden börjar 18.15.

Spånga-Tenstas nämndmöte är i Spånga Folkan och börjar 18.00.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Livet har blivit 100 procent tråkigt under corona”

Nyhetsbyrån Järvas fyra sommarjobbare har under sina tre veckor som reportrar gjort en enkät. Frågan som de ställde var: Hur har corona påverkat dig och ditt liv?

Taxingeplan blir rondell

Ännu en omgång av byggnadsarbete pågår just nu på Taxingegränd i Tensta. Den här gången handlar det om att vändzonen ska bli till en rondell.

Dousa blir ny VD för Timbro

Nu är det klart. Benjamin Dousa blir ny VD för den borgerliga tankesmedjan Timbro, det rapporterar Svenska Dagbladet idag.

Ikväll har stadsdelsnämnden möte i Tensta Träff

Ikväll är det dags för möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 18.00 på Tensta Träff. Precis som i Rinkeby-Kista är trygghetsarbetet en av punkterna på dagordningen.