På senaste mötet i Rinkeby-Kista frågade ungdomsvärdarna varför de måste sluta.

I Spånga-Tensta betalas föreningsbidragen för 2020 ut i december, men inte i Rinkeby Kista.
 – Vi kan inte betala ut pengar i förskott, säger Susanne Leinsköld. stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

I december 2018 beslutade Rinkeby-Kista att betala 565 000 till föreningarna, av de 1,6 miljoner som anslagits i budgeten till föreningsbidrag 2019. Då kritiserade oppositionen beslutet att bara en tredjedel av de anslagna pengarna användes. Men i år fattas inga beslut om hur mycket som ska anslås till föreningsbidrag under 2020.

 – Redovisningsmässigt blir det helt fel. Vi tycker att det blir bättre om man betalar ut pengar i början av året, säger Susanne Leinsköld.

Men kommer det finnas några pengar i budgeten till föreningsbidrag i Rinkeby-Kista 2020?

 – Jag kan inte lova något, det är politiska beslut. Men vi ska ta fram ett ärende med nya riktlinjer för föreningsbidrag till nämndmötet i december, säger Susanne Leinsköld.

I Spånga-Tensta avsattes ett belopp till föreningsbidrag i början av året och den 15 oktober gick ansökningstiden för föreningsbidrag ut.
 – Nu tar vi in ansökningarna och beslutet tas i nämnden i december, säger Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i nämnden i Spånga-Tensta.

Men även i Spånga-Tensta finns planer på att förändra ansökningsförfarandet vid föreningsbidrag.
 – Vi ska försöka bli tydligare, vara ute i god tid och informera om hur man söker och vilka villkor som gäller, säger Fredrik Jurdell, stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd har möte i Folkets Husby, torsdag 24.10. Öppna frågestunden börjar 18.15.

Spånga-Tenstas nämndmöte är i Spånga Folkan och börjar 18.00.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Klasskillnad i seriefinalen i Division 5 Norra

Det var seriefinal, ettan mot tvåan i serien. Ändå blev det inte mycket till match. Klasskillnad när Banjul FC körde över Edessa Syrianska med 5-0 (1-0). 

”Personalen känner en otrolig maktlöshet”

Noll respons från skolledningen och ingen respekt, skriver lärarna på Hjulsta grundskola i en kommentar till skolans rektor Helene Hodges.

Då får sista åldersgruppen stockholmare vaccin

Sedan förra veckan kan stockholmare som är 40 år eller äldre boka tid för vaccination. Således har drygt halva den vuxna befolkningen i Stockholms län hittills fått en vaccindos. Men det dröjer ett tag till innan den sista gruppen i fas 4 erbjuds vaccin.

Kvinnorna som sparkades från Hjulsta grundskola: ”Det handlar om rasism”

Hur kunde Hjulsta grundskola gå från en välfungerande skola och arbetsplats med gott rykte, till den konflikthärd som Nyhetsbyrån Järva rapporterat om de senaste månaderna? De tre kvinnorna som avskedades efter påstådda matstölder berättar sin version av det som hänt.