Inga Harnesk
Inga Harnesk

Tiderna förändras – och vi med dem – mer eller mindre vill jag påstå. Jag har för min del en förmåga att hålla mig kvar i umgänget med folk som inte verkar ha bråttom med att förändras – efter tidens krav. Hur länge till kan man göra det?

Jag talar alltså om det digitala samhället som vi lever i nu. Vi i gruppen är inte särskilt intresserade av att lära oss IT-hanteringen, men är mycket imponerade av de ännu äldre som gör det.

Rätt snart märkte man hur viktigt det är med fysiska möten mellan människor

Under den pågående långvariga corona-pandemin, som ju fortfarande medför stora begränsningar, har vi alla upptäckt hur mycket fysiska möten med släkt och vänner, arbetskamrater och till och med blotta åsynen av folk ute i trafiken, betyder. Digitala verksamheter spreds snabbt, där det var möjligt, när kraven på isolering infördes. Rätt snart märkte man även där, hur viktigt det är med fysiska möten mellan människor.

Det finns annat som förändras och det är ju våra sociala villkor. Förr fanns fattiga och rika beroende på utbildningsbakgrund och yrken. Idag har vi allmän skolutbildning ända upp till studenten numera. Därefter kan man studera vidare med studielån om man behöver. Men skillnaderna består.

Vi hoppas att föräldrar, grannar, skola och samhälle ska kunna få stopp på skjutningarna

Fortfarande gör man skillnad på ”invandrare” och ”svenskar” tills man vant sig vid att svenskar kan ha annan hudfärg och annan tro. Och skillnad mellan människor i de ”utsatta förorterna” som de kallas – och övriga medborgare. Vi som bor här hoppas att föräldrar, grannar, skola och samhälle gemensamt ska kunna förändra det klimat som leder till kriminalitet och få stopp på dödsskjutningarna i området. Snabbt.

Nu har man löst den tillfälliga regeringskrisen i Sverige och det känns som om isoleringen under pandemin nästan är över. Att jag igår dessutom fick långväga besök av tre små barnbarnsbarn och deras föräldrar var otroligt positivt. Allt var som vanligt sådana gånger: stolthet och kramar – och vad sägs om en fika med glass och rabarberpaj i solgasset?

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Men jisses – vi är redan i augusti!

Jag har renskrivit en del minnesanteckningar om mitt liv med min make…

Vi är flyktens å mångfaldens segrare

Jag var för ung för att hinna registrera 80-talet, 90-talet hann jag däremot fånga. Jag minns VM Finalen 94 som om det vore igår, mellan Brasilien – Italien, Baggio sumpade sin straff på straffläggningen å Brasilien blev världsmästare i fotboll.

Galdem A Talk är du!

Tjejer… Är ni redo? Så lyder vårt intro till varje Galdem A…

Det sista vi behöver är ett försvagat civilsamhälle

Behöver jag påminna om att FN:s barnkonvention har blivit svensk lag och att vi ska värna om barn och allt som handlar om dem? Den här krönikan handlar om fördelningen av föreningsbidrag i Rinkeby-Kista.