Som representanter för Miljöpartiet i Rinkeby-Kistas och Spånga-Tenstas stadsdelsnämnder, ser vi med oro på den allvarliga situationen med skjutningar i vårt område. Precis som alla andra vill vi också ha förändring. Vi är öppna för all form av dialog med de invånare som vi är satta att representera.

Det eskalerande våldet måste få ett slut!

Vi är arga för att familjer mister sina barn och för att ungdomar dras in i kriminalitet. Men framförallt är vi arga för att samhället har misslyckats.

Vi blev oerhört ledsna över Akrem Hashims krönika

Vi blev oerhört ledsna över Akrem Hashims krönika ”Bit för bit försvinner vi- och allt fler ryggar vänds mot oss”. Det är inte så här vi vill att det ska vara!

Därför sträcker vi också ut handen för en dialog. Det är dags att omvandla ilskan och fortsätta kämpa. Vi måste stå upp mot våldet och vi måste göra det tillsammans. Vi vill ha ett möte med de organisationer som är intresserade av att möta oss och diskutera vad vi tillsammans kan göra för situationen.

Hör av er!

Med vänliga hälsningar,

Tomas Beer, gruppledare och ledamot, Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, MP
Lisa Carlbom, ersättare, Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, MP
Mansuur Jama, gruppledare och ledamot, Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, MP
Tiemon Okojevoh, ersättare, Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, MP


Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En ensam plugg och grannsolidaritet i Husby

Ett och annat har man lärt sig under pandemin. Som att tjacka käk på nätet och få hem rubbet en gång i veckan i stället för att släpa sig fördärvad med tunga kassar var och varannan dag.

Vården ska finnas där den behövs 

Alliansens sjukvårdspolitik i Stockholm ger vårdbolagen rätt att välja bort områden där…

Benjamin Dousa, matcheckar är inte valfrihet!

Benjamin Dousas och Muf:s krav på att införa matcheckar i stället för försörjningsstöd är ett synnerligen ogenomtänkt förslag. Människor använder inte försörjningsstöd till lyxkonsumtion, helt enkelt för att det inte finns utrymme för det. 

Trängseln på bussarna i Järva måste få ett slut!

I stora delar av Stockholms län är trängsel i kollektivtrafiken inte ett problem. Men det finns några linjer med fortsatt stor trängsel vissa tider. En sådan är linje 179 i Järva. Det är inte acceptabelt!