Som representanter för Miljöpartiet i Rinkeby-Kistas och Spånga-Tenstas stadsdelsnämnder, ser vi med oro på den allvarliga situationen med skjutningar i vårt område. Precis som alla andra vill vi också ha förändring. Vi är öppna för all form av dialog med de invånare som vi är satta att representera.

Det eskalerande våldet måste få ett slut!

Vi är arga för att familjer mister sina barn och för att ungdomar dras in i kriminalitet. Men framförallt är vi arga för att samhället har misslyckats.

Vi blev oerhört ledsna över Akrem Hashims krönika

Vi blev oerhört ledsna över Akrem Hashims krönika ”Bit för bit försvinner vi- och allt fler ryggar vänds mot oss”. Det är inte så här vi vill att det ska vara!

Därför sträcker vi också ut handen för en dialog. Det är dags att omvandla ilskan och fortsätta kämpa. Vi måste stå upp mot våldet och vi måste göra det tillsammans. Vi vill ha ett möte med de organisationer som är intresserade av att möta oss och diskutera vad vi tillsammans kan göra för situationen.

Hör av er!

Med vänliga hälsningar,

Tomas Beer, gruppledare och ledamot, Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, MP
Lisa Carlbom, ersättare, Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, MP
Mansuur Jama, gruppledare och ledamot, Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, MP
Tiemon Okojevoh, ersättare, Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, MP


Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Låt Rädda Barnen utbilda ordningsvakter och väktare!

Säg att en tjej eller kille på 20+ utbildats på kort tid till väktare. Det är mycket ”macho” i utbildningen, mycket ”vi utbildar för värsta-situationer”.  De andra situationerna är ju inget att prata om eller träna på, säger handledarna.

Lägesrapport från JärvaHjälpen

För nästan åtta veckor sedan startade vi JärvaHjälpen med syftet att handla åt äldre och personer i riskgrupp. Det var bland det mest spännande som jag varit med om, eftersom det inte går att se i förväg hur en pandemi kommer att slå. Men jag vet, att jag kan lita på föreningslivet och vänner i Järva.

Stärk Tullverkets arbete mot införsel av vapen

Ännu en gång sätter jag mig för att skriva en debattartikel för…

Avarns ordningsvakter trakasserar EU-migranter

En dag när jag är på väg till Rinkeby Centrum blir jag vittne till ett scenario där två väktare från vaktbolaget Avarn beter sig hotfullt mot en underårig EU-migrant. De gör sig roliga över honom och hånskrattar provocerande.