Akropol vann mot Lidingö i helgen.
Akropols herrar kammade i helgen hem ytterligare en imponerande seger mot Lidingö i jakten på semifinalplatsen, Final 4. 
Publiken i Lidingö bjöds på en riktig poängfest under lördagen. I halvtid var ställningen 49-49! Trots bra försvarsspel fick Akropol inte stopp på Alexandar Petrovic i Lidingö som öste i poäng i första halvlek. Michel Kouadio i Akropol spelade tufft försvar, men Petrovic svarade med tuffa avslut som gång på gång gick in. I halvtid hade han redan 23 poäng. Michel kompenserade dock med med en stark offensiv insats med 20 poäng på 20 minuter, innan han stukade fingret och fick kliva av i andra halvlek.
Akropol startade andra halvlek direkt med att sätta ner foten i försvaret och satte upp en helplanspress och började tvinga fram misstag hos Lidingö. Snabbt fick Akropol en 15 poängs ledning som laget sedan inte släppte. Samtidigt fick man tvärstopp på Petrovic som inte gör några fler poäng förrän i slutet av matchen och slutar på totalt 28 poäng. 
 
Akropol hade fem spelare som gjorde mer än tio poäng och flera spelare utmärkte sig under matchen. För att nämna några kan man lyfta fram unga löftet Milan Milosevic, som gjorde ytterligare en supermatch med hela 27 poäng och sänkte fem trepoängsskott. 
Bryan fortsätter växa i sin roll som point guard och står för både 15 poäng och flertalet fina assist samtidigt som han kontrollerar lagets anfall.
Biniam Yigzaw fick chansen från start och gjorde sin bästa insats för säsongen med disciplinerat spel och viktiga poäng.
Jonny Ishak. Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkebys MMA-stjärna Hamza ”Rifi” Bougamza på besök

Med stöd från Gålöstiftelsen bjöd Framtidens Hus och Fryshuset in 16-19 åringar för att prova thaiboxning under ledning av Hamza Bougamza. – Min dröm som barn var att bli elitidrottare, och här är jag nu och stöttar unga från Järva, säger han.

Som United arrangerar fotbollsläger i Rinkeby

Under fem veckor bjuder Som United in till fotbollsläger för både pojkar och flickor mellan åldrarna 6–18 år, på plats i Rinkeby.

Som United vann derbyt i byn

Det var derby i byn igår kväll och det blev en fartfylld match när Som United mötte Rinkeby United på Knutby BP.

Gräsligt lopp i snöglopp och slask

Tensta Rinkeby Grass Run 2019 blev ett lopp i snöglopp. För tredje året i rad anordnades tävlingen och för tredje gången var det Tesfalem Mbazen som vann.