Akropol vann mot Lidingö i helgen.
Akropols herrar kammade i helgen hem ytterligare en imponerande seger mot Lidingö i jakten på semifinalplatsen, Final 4. 
Publiken i Lidingö bjöds på en riktig poängfest under lördagen. I halvtid var ställningen 49-49! Trots bra försvarsspel fick Akropol inte stopp på Alexandar Petrovic i Lidingö som öste i poäng i första halvlek. Michel Kouadio i Akropol spelade tufft försvar, men Petrovic svarade med tuffa avslut som gång på gång gick in. I halvtid hade han redan 23 poäng. Michel kompenserade dock med med en stark offensiv insats med 20 poäng på 20 minuter, innan han stukade fingret och fick kliva av i andra halvlek.
Akropol startade andra halvlek direkt med att sätta ner foten i försvaret och satte upp en helplanspress och började tvinga fram misstag hos Lidingö. Snabbt fick Akropol en 15 poängs ledning som laget sedan inte släppte. Samtidigt fick man tvärstopp på Petrovic som inte gör några fler poäng förrän i slutet av matchen och slutar på totalt 28 poäng. 
 
Akropol hade fem spelare som gjorde mer än tio poäng och flera spelare utmärkte sig under matchen. För att nämna några kan man lyfta fram unga löftet Milan Milosevic, som gjorde ytterligare en supermatch med hela 27 poäng och sänkte fem trepoängsskott. 
Bryan fortsätter växa i sin roll som point guard och står för både 15 poäng och flertalet fina assist samtidigt som han kontrollerar lagets anfall.
Biniam Yigzaw fick chansen från start och gjorde sin bästa insats för säsongen med disciplinerat spel och viktiga poäng.
Jonny Ishak. Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu satsar Kista SC ännu mer på fotboll för tjejer!

Det är isande kallt den här söndagsförmiddagen på fotbollsplanen vid Akalla by. Ett tjugotal föräldrar har kommit dit med sina döttrar, som vill börja spela fotboll. – Hej allihopa! Vi börjar med att samla alla tjejer och så får föräldrarna stå vid sidan om.

Akropol vann sista matchen före slutspelet

Akropols herrar avslutade säsongen med en enpoängsvinst hemma mot Uppsala. Det var den sista matchen före semifinalen nu på lördag. 

Streetpep i Nydalsparken idag

Vi besökte Järva Streetpep i Nydalsparken i Tensta. Det skulle spelas amerikansk fotboll och handledare var Alex Berhane. Vi trodde att många ungar skulle komma och lira, men tyvärr finns det inte många här i orten som gillar amerikansk fotboll.

Igår avgjordes finalen i Tensta Rinkeby Grass Run

Under söndagen avgjordes det sista loppet i Tensta Rinkeby Grass Run, TRGR. Finalen resulterade i två vinnare som bägge fick stryk, men försprånget räckte för att ta hem vinstpotten på 10 000 kronor.