Ungdomshuset Reactor ska stängas och verksamheten flyttas till mindre kontorslokaler i Husby Centrum. Följande skäl angavs på senaste mötet i stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista:

Det sägs att det pågår knarkförsäljning där.
Att det finns droger i Husby (och överallt i samhället) kan väl inte vara någon nyhet. Men polisen gjorde två razzior i vintras och hittade inget. Jo, en tom påse som troligen innehållit knark. Är lösningen att stänga huset? Istället för att ge personalen stöd och mer resurser, så verkar förvaltningen tro att det är personalen som becknar.
Huset går inte att renovera.
Varför inte? Det är kommunens hus. Om vilja funnes, så finns det naturligtvis pengar till att rusta upp lokalerna.
Grannarna har klagat på hög ljudnivå.
Skulle det bli bättre uppe i centrum? Ett fristående hus, som Reactor är idag, precis bredvid en fotbollsplan, på lagom avstånd från bostadshusen. Kan det finnas en bättre placering av ett hus för ungdomar?
Beslutet om Reactors flytt fattades redan i september. När ungdomarna på senaste nämndmötet frågade varför inte de hade tillfrågats innan beslutet togs, såg de folkvalda politikerna ut som fågelholkar. De visste inte vad de hade beslutat. Meningen i Tertialrapport 2 sade ingenting om Reactor.
Ska det vara på det här viset?
Varför väljer vi politiker om de låter tjänstemännen bestämma?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En värld utan journalistik, den vill vi inte ha…

I debatten om media i utsatta områden, som genomfördes under Järvaveckan senast, sade Martin Schibbye något klokt. ”En värld utan journalistik, den vill vi inte ha.” Nej, det vill vi inte. Ett samhälle där makthavare och politiker aldrig riskerar att granskas önskar ingen. I alla fall inte i teorin. Verkligheten verkar vara en annan.

”Fake news” och vem som faktiskt bestämmer

Sajten faktiskt.se är en satsning där SVT och Sveriges Radio (ägda av…

”Jag tar med mig det här”

Trafikkontoret, en av stadens centrala förvaltningar, var på besök när Kista-Rinkeby hade…

Det mänskliga mötet är oslagbart

I Folkets Husby samlades Järvas valambassadörer en kväll några veckor efter valet.…