Ungdomshuset Reactor ska stängas och verksamheten flyttas till mindre kontorslokaler i Husby Centrum. Följande skäl angavs på senaste mötet i stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista:

Det sägs att det pågår knarkförsäljning där.
Att det finns droger i Husby (och överallt i samhället) kan väl inte vara någon nyhet. Men polisen gjorde två razzior i vintras och hittade inget. Jo, en tom påse som troligen innehållit knark. Är lösningen att stänga huset? Istället för att ge personalen stöd och mer resurser, så verkar förvaltningen tro att det är personalen som becknar.
Huset går inte att renovera.
Varför inte? Det är kommunens hus. Om vilja funnes, så finns det naturligtvis pengar till att rusta upp lokalerna.
Grannarna har klagat på hög ljudnivå.
Skulle det bli bättre uppe i centrum? Ett fristående hus, som Reactor är idag, precis bredvid en fotbollsplan, på lagom avstånd från bostadshusen. Kan det finnas en bättre placering av ett hus för ungdomar?
Beslutet om Reactors flytt fattades redan i september. När ungdomarna på senaste nämndmötet frågade varför inte de hade tillfrågats innan beslutet togs, såg de folkvalda politikerna ut som fågelholkar. De visste inte vad de hade beslutat. Meningen i Tertialrapport 2 sade ingenting om Reactor.
Ska det vara på det här viset?
Varför väljer vi politiker om de låter tjänstemännen bestämma?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tenstabor – är det här sant?

 Utegångsförbud i Tensta? Vad är det som pågår? 

Om polisen, visitationszoner och husrannsakningar

Moderaterna vill ha visitationszoner, säger de, så att polisen ska kunna visitera människor i tid och otid. Varför kräver de det? Det är att slå in en öppen dörr, visitationszonerna finns redan.

När ledningen inte lyssnar

”Ledningen är tondöv, de lyssnar inte. Vid en skjutning skickade de ut…

Tillbaka på ruta ett och börja om från början

Jag har arbetat i Järva sedan augusti 2016, men ibland känns det som om jag varit här i evigheter.