Runt Rinkeby centrum har flera träd sågats ned. Varför? Beror det på de nyligen uppsatta övervakningskamerorna?
 – Nej, det är inte anledningen, säger Erik Söderberg, pressansvarig på Trafikkontoret.

 – Anledningen är att träden hade omfattande stamskador och avvattningsproblem, som de fått i samband med Skårbygrändsprojektet, säger Erik Söderberg.

Projektet är en del av den upprustning som pågår i centrala Rinkeby. Arbetet ska vara klart under 2019 och fler träd ska tas bort. 

Nya träd ska planteras

 – Men jag har lugnande besked, nya träd ska planteras, säger Erik Söderberg.

Arbetet är en del av den upprustning som pågår i centrala Rinkeby. Nästan 20 miljoner har satsats på att rusta upp området på Skårbygränd,  vid Norra Rinkebygången, Basargången och Norra stadsparken.

Dine Malmsten. Rinkebybo sedan flera årtionden, är skeptisk. Hon var den som uppmärksammade att träden försvunnit, och har tagit bilderna på platsen – före och efter.

 – Konstigt att träden hade stamskador, de såg i alla fall friska ut, säger Dine Malmsten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skolinspektionen stänger Akademiska skolan i Husby

Skolinspektionen stänger Akademiska skolan i Husby och även systerskolan Nacka International School i Fisksätra. Skolinspektionen anser att skolan har bristande lämplighet i ägar- och ledning och inte heller har ekonomiska förutsättningar att bedriva skolverksamhet.  – Vi kommer att överklaga beslutet, säger Mustafa Ahmed, VD för Frihab AB.

OKQ8 avspärrad – farligt föremål på plats

Bensinstationen OKQ8 i Rinkeby utrymdes och spärrades av under fredagseftermiddagen med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ska ha hittats i anslutning till en bil.

Tjejer kan prova att spela fotboll på Rinkebystråket

Igår anordnade Familjebostäder och Kista SC fotboll för tjejer på en uppblåsbar fotbollsplan uppe på Rinkebystråket. Och nu på fredag blir det fotboll igen.

Järva protesterar mot marknadshyror på söndag

Hyresgästföreningen i Järva protesterar mot marknadshyror i ett protestbrev som ska lämnas in till regeringen. På söndag den 18 april anordnar de också en coronasäker demonstration i flera av Järvas förorter.