Runt Rinkeby centrum har flera träd sågats ned. Varför? Beror det på de nyligen uppsatta övervakningskamerorna?
 – Nej, det är inte anledningen, säger Erik Söderberg, pressansvarig på Trafikkontoret.

 – Anledningen är att träden hade omfattande stamskador och avvattningsproblem, som de fått i samband med Skårbygrändsprojektet, säger Erik Söderberg.

Projektet är en del av den upprustning som pågår i centrala Rinkeby. Arbetet ska vara klart under 2019 och fler träd ska tas bort. 

Nya träd ska planteras

 – Men jag har lugnande besked, nya träd ska planteras, säger Erik Söderberg.

Arbetet är en del av den upprustning som pågår i centrala Rinkeby. Nästan 20 miljoner har satsats på att rusta upp området på Skårbygränd,  vid Norra Rinkebygången, Basargången och Norra stadsparken.

Dine Malmsten. Rinkebybo sedan flera årtionden, är skeptisk. Hon var den som uppmärksammade att träden försvunnit, och har tagit bilderna på platsen – före och efter.

 – Konstigt att träden hade stamskador, de såg i alla fall friska ut, säger Dine Malmsten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Politiker och författare på besök från Finland

Roda Hassan kunde inte förställa sig att hon skulle väljas till Åbo kommunfullmäktige vid första försöket! I söndags var hon i Tensta för att träffa somaliska diasporan och för att ge inspiration och motivation.

”Får alla slå oss?”

På temat våld mot barn och unga anordnar en rad ungdomsföreningar i Tensta eventet ”Får alla slå mig?” den 9 juni. Dagen därpå ska några av ungdomarna ha ett möte med regeringens ansvariga minister Amanda Lind.

Viktig information på arabiska om Coronaviruset

Mohamed Lashein är lärare på Kista folkhögskola och har hjälpt oss att läsa in Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring Corona på arabiska. Han betonar vikten av att följa råden från myndigheter och WHO och att vara källkritisk mot sådant som sprids i media och på nätet.

Många deltog i minnesstunden i Rinkeby

Fältare och medborgarvärdar, från förvaltningen och olika samverkande organisationer, samlades med ungdomar och anhöriga för en minnesstund efter den senaste dödsskjutningen i Rinkeby.