Runt Rinkeby centrum har flera träd sågats ned. Varför? Beror det på de nyligen uppsatta övervakningskamerorna?
 – Nej, det är inte anledningen, säger Erik Söderberg, pressansvarig på Trafikkontoret.

 – Anledningen är att träden hade omfattande stamskador och avvattningsproblem, som de fått i samband med Skårbygrändsprojektet, säger Erik Söderberg.

Projektet är en del av den upprustning som pågår i centrala Rinkeby. Arbetet ska vara klart under 2019 och fler träd ska tas bort. 

Nya träd ska planteras

 – Men jag har lugnande besked, nya träd ska planteras, säger Erik Söderberg.

Arbetet är en del av den upprustning som pågår i centrala Rinkeby. Nästan 20 miljoner har satsats på att rusta upp området på Skårbygränd,  vid Norra Rinkebygången, Basargången och Norra stadsparken.

Dine Malmsten. Rinkebybo sedan flera årtionden, är skeptisk. Hon var den som uppmärksammade att träden försvunnit, och har tagit bilderna på platsen – före och efter.

 – Konstigt att träden hade stamskador, de såg i alla fall friska ut, säger Dine Malmsten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Digitalt nämndmöte i Spånga-Tensta

Nästa vecka kommer allmänheten kunna följa politikernas möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på länk. Men detsamma gäller inte för Rinkeby-Kista, där stadsdelsförvaltningen resonerar annorlunda.

Antal smittade av corona i hela Stockholms län redovisas

Smittskydd Stockholm redovisar antalet smittade personer fördelat per kommun eller stadsdel där de smittade är bosatta. Värst drabbade är stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

Riktig cirkus på Axbyplan i helgen

När Anna Aro var barn och lekte hemma på gården i Rinkeby fantiserade hon om att kasta ut ett lakan genom fönstret och klättra. Nu gör hon verklighet av drömmen i cirkusföreställningen Gården.

Mer om ungdomshuset Reactor

Besiktningen som gjordes av ungdomshuset Reactor visar att bara en del av…