Ett pop up-event för kvinnliga entreprenörer i Helios lokaler i Kista ville uppmärksamma internationella kvinnodagen.
– Det är viktigt för alla att kunna samverka och hitta samarbeten, sade Aysha Jones som ansvarade för arrangemanget.

Det var också tänkt som ett sätt att föra en dialog ”med snubbarna i huset”.
– Vi ville ha en dag för kvinnors rättigheter, så att folk i huset tänker till när de kommer hem efter dagens arbete, sade Aysha Jones.

Jasmine Furelid, designer och stylist för webbshoppen Fe:male store var en av alla inbjudna företagare som var på plats.
 – Jag har jobbat som stylist sen fjortonårsåldern. Mina smycken är attityd och statement. Att faktiskt få folk att vara sig själva. Ha på dig hundra färger och bry dig inte om vad andra tycker, sade Jasmine Furelid. 

Madan Gaye, frisör och cateringföretagare, kom för att representera kokboken Kerr Jollof, västafrikansk mat på Svenska.
– Min resa inom catering började med en kollega i Hjulsta som hade ett café. Vi ville testa att laga västafrikansk mat som är mycket populärt. Vi provade och nu har jag utvecklat det vidare till catering med gambiansk mat. Just nu söker vi ett större kök att arbeta i, sade Madan Gaye.

Krista Sirviö
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu lanseras utbildning i ledarskap och föreningsliv

Raoul Wallenberg Academy och Fryshuset arrangerar i samarbete en utbildning i ledarskap inom föreningslivet. Utbildningen görs inom projektet Non-Silence Generation som har syftet att ge ungdomar möjlighet att engagera sig i föreningar och få kunskaper i hur de kan förbättra samhället.

Nyhetsbyrån Järva inbjuden till seminarium om journalistik

– Vi som bor i socioekonomisk utsatta förorter upplever gång på gång, att medierna pratar om oss och inte med oss, sade Eleni Terzitane vid ett seminarium om ”engagerande journalistik” som anordnades av den engelskspråkiga webbtidningen The Local.

Järva reser sig mot corona

Imorgon, torsdag den 9/4 kommer #Förortenresersigmotcorona bjuda in till samtal där vi Järvabor får ordet om våra tankar i krisen. Det blir samtal med boende, journalister, politiker, intressegrupper med flera.

Mohasadeh skriver öppet brev till svenska regeringen

När talibanerna tog över Kabul blev Mohasadeh Bayat förtvivlad. – Jag såg hur mina släktingar och vänner blev förföljda och jag tyckte det var orättvist att hela världen tyst tittade på. Därför startade hon en namninsamling och har skrivit ett öppet brev till utrikesminister Ann Linde och statsminister Stefan Löfven.