Ett pop up-event för kvinnliga entreprenörer i Helios lokaler i Kista ville uppmärksamma internationella kvinnodagen.
– Det är viktigt för alla att kunna samverka och hitta samarbeten, sade Aysha Jones som ansvarade för arrangemanget.

Det var också tänkt som ett sätt att föra en dialog ”med snubbarna i huset”.
– Vi ville ha en dag för kvinnors rättigheter, så att folk i huset tänker till när de kommer hem efter dagens arbete, sade Aysha Jones.

Jasmine Furelid, designer och stylist för webbshoppen Fe:male store var en av alla inbjudna företagare som var på plats.
 – Jag har jobbat som stylist sen fjortonårsåldern. Mina smycken är attityd och statement. Att faktiskt få folk att vara sig själva. Ha på dig hundra färger och bry dig inte om vad andra tycker, sade Jasmine Furelid. 

Madan Gaye, frisör och cateringföretagare, kom för att representera kokboken Kerr Jollof, västafrikansk mat på Svenska.
– Min resa inom catering började med en kollega i Hjulsta som hade ett café. Vi ville testa att laga västafrikansk mat som är mycket populärt. Vi provade och nu har jag utvecklat det vidare till catering med gambiansk mat. Just nu söker vi ett större kök att arbeta i, sade Madan Gaye.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Pandemisysslor och funderingar över året som gått

2020 är ett år som vi sent ska glömma av olika anledningar. Mest för den världsomspännande pandemin förstås, men också för att det på alla sätt skapat förändring.

Avarn Security om kritiken mot ordningsvakterna i Rinkeby

Avarns ordningsvakter trakasserar EU-migranterna i Rinkeby, skrev Nikoletta Dolfin i en insändare nyligen. Avarn Security´s avdelningschef Patrik Ahlforn svarar i ett mejl: ”Det är olyckligt om insändaren uppfattat vår personal som de beskrivs i artikeln.”

Besök Tensta 1969 på Kämpingebacken 13

Några entusiaster har samlats till visningen av Stadsmuseets lägenhet på Kämpingebacken 13 i Tensta. Byggnadsantikvarie Eva Larsson, tar emot i porten. Hon berättar att trapphuset på detta enda våningsplan har renoverats och handmålats i tidstypisk stänkmålning från 1960-talet. Ett besök i lägenheten blir en resa tillbaka till barndomen.

Fakta för förändring – en rapport utan tydlig mottagare

The Global Village har presenterat en faktarapport om somalisvenskars livsförhållande i Sverige. Rapporten bygger helt på en sammanställning av nationell statistik över somalier som etnisk grupp i jämförelse med svenska befolkningen. Det är ambitiöst av stiftelsen Global Village att presentera en samlad kunskapsöversikt, men samtidigt saknas en fördjupad analys.