Ett pop up-event för kvinnliga entreprenörer i Helios lokaler i Kista ville uppmärksamma internationella kvinnodagen.
– Det är viktigt för alla att kunna samverka och hitta samarbeten, sade Aysha Jones som ansvarade för arrangemanget.

Det var också tänkt som ett sätt att föra en dialog ”med snubbarna i huset”.
– Vi ville ha en dag för kvinnors rättigheter, så att folk i huset tänker till när de kommer hem efter dagens arbete, sade Aysha Jones.

Jasmine Furelid, designer och stylist för webbshoppen Fe:male store var en av alla inbjudna företagare som var på plats.
 – Jag har jobbat som stylist sen fjortonårsåldern. Mina smycken är attityd och statement. Att faktiskt få folk att vara sig själva. Ha på dig hundra färger och bry dig inte om vad andra tycker, sade Jasmine Furelid. 

Madan Gaye, frisör och cateringföretagare, kom för att representera kokboken Kerr Jollof, västafrikansk mat på Svenska.
– Min resa inom catering började med en kollega i Hjulsta som hade ett café. Vi ville testa att laga västafrikansk mat som är mycket populärt. Vi provade och nu har jag utvecklat det vidare till catering med gambiansk mat. Just nu söker vi ett större kök att arbeta i, sade Madan Gaye.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Under julen tog svärfar fram sin koran och läste versen om Miriam

I år blir det en annorlunda jul, tänkte jag. Men när jag började begrunda mina jular under mina 57 år, så inser jag att jag haft många olika jular på olika platser runt om på jorden och med väldigt olika minnen. Med mina blandade julminnen inser jag att livet är alltid lite annorlunda, frivilligt eller ofrivilligt.

Besök Tensta 1969 på Kämpingebacken 13

Några entusiaster har samlats till visningen av Stadsmuseets lägenhet på Kämpingebacken 13 i Tensta. Byggnadsantikvarie Eva Larsson, tar emot i porten. Hon berättar att trapphuset på detta enda våningsplan har renoverats och handmålats i tidstypisk stänkmålning från 1960-talet. Ett besök i lägenheten blir en resa tillbaka till barndomen.

Har du sett Abdilahi?

Abdilahi har varit försvunnen sedan den 27 december 2020. Han sågs senast i Mjölby. Har du uppgifter? Kontakta polisen!

Grillfest i solidaritet med Zalando-arbetarna

Husby arbetarcentrum anordnade i lördags en grillfest till stöd för arbetarna på Zalandos lager i Brunna, som drivs av underentreprenören Ingram Micro. Nyhetsbyrån Järva, som tidigare publicerat en debatt mellan riksdagsledamoten Anders Österberg (S) och Ingram Micros VD Sylvain Monneyron, var på plats.