Ett pop up-event för kvinnliga entreprenörer i Helios lokaler i Kista ville uppmärksamma internationella kvinnodagen.
– Det är viktigt för alla att kunna samverka och hitta samarbeten, sade Aysha Jones som ansvarade för arrangemanget.

Det var också tänkt som ett sätt att föra en dialog ”med snubbarna i huset”.
– Vi ville ha en dag för kvinnors rättigheter, så att folk i huset tänker till när de kommer hem efter dagens arbete, sade Aysha Jones.

Jasmine Furelid, designer och stylist för webbshoppen Fe:male store var en av alla inbjudna företagare som var på plats.
 – Jag har jobbat som stylist sen fjortonårsåldern. Mina smycken är attityd och statement. Att faktiskt få folk att vara sig själva. Ha på dig hundra färger och bry dig inte om vad andra tycker, sade Jasmine Furelid. 

Madan Gaye, frisör och cateringföretagare, kom för att representera kokboken Kerr Jollof, västafrikansk mat på Svenska.
– Min resa inom catering började med en kollega i Hjulsta som hade ett café. Vi ville testa att laga västafrikansk mat som är mycket populärt. Vi provade och nu har jag utvecklat det vidare till catering med gambiansk mat. Just nu söker vi ett större kök att arbeta i, sade Madan Gaye.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Uppstart i Järva för Barn till ensamma mammor

Nu startar verksamheten Barn till ensamstående mammor i Järva. Nästa vecka ordnar Laila Belalem fest på Fryshuset i Husby,  – Det blir middag med orientaliskt tema.

Föreläsning om hedersvåld på Fryshuset

Maria Rashidi var inbjuden till Fryshuset i Husby för att tala om hedersvåld och våld i nära relationer. Många unga som kom var förväntansfulla, det kändes i luften.

Tensta centrum fyller 50 år

Här är några av de bilder från Tenstas historia som vi fått från våra läsare. Från Spånga Hembygdsgille kommer bilderna som visar Tensta innan det var färdigbyggt, från 1968. Annelie Popovic skickade de underbara bilderna från Tensta centrum någon gång på 1980-talet.

”Om du inte har hälsan, vad har du då?”

Bilal Hussein och Simon Wallgren är välkända träningsprofiler som har instagramkontot Officialakhfit tillsammans.  De sammanstrålade i samband med en islamisk föreläsning för några år sedan som Moosa Assal bjöd in till.   – Det klickade mellan oss och vi båda gillar entreprenörskap, säger Simon Wallgren.