Nu stänger även moskén i Husby.
 – Ja, det blir ingen fredagsbön i Husby imorgon, säger Omar Sayed, kassör i församlingen.

Sedan tidigare är det känt att moskéerna i Kista och Rinkeby ställer in morgondagens fredagsbön. Husby Islamiska Kultur Center tänkte till en början ha öppet, som Nyhetsbyrån Järva rapporterade. 

– Men folk började ringa hit och vi insåg att det kommer inte att fungera. Om bara vi skulle hålla fredagsbön, då kommer alla att komma hit. Det går inte.

Men moskén i Husby kommer bara att ha stängt under dagen, vid den stora fredagsbönen, vid de andra bönestunderna är moskén öppen som vanligt.

Även Stockholms moské vid Medborgarplatsen har beslutat att ställa in fredagsbönen tills vidare på grund av Coronaviruset. Imorgon kommer moskén att öppnas från kl. 15.00 och hålla öppet de övriga bönerna

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ingen snöröjning på Visbyringen i Rinkeby

Ingen snöröjning görs på Visbyringen i Rinkeby. Avram Lazaridis, vice ordförande i Funktionshinderrådet i Rinkeby-Kista, meddelar att det är hopplöst att ta sig fram.

”Vi är många som inte får sommarjobb i år”

I år sökte 1598 ungdomar sommarjobb i Rinkeby-Kista, men bara 1110 får jobb.   – Jag fick inget sommarjobb i år, och många av mina kompisar inte heller, säger Halima Mohamed, 18 år.

Ekonomin i fokus på årsmötet i Rinkeby Folkets Hus

Det senaste året har styrelsen i Rinkeby Folkets Hus brottats med ekonomiska svårigheter, dels på grund av pandemin som slog hårt mot området, och dels på grund av höga reparationskostnader för samlingslokalen på nedervåningen. Styrelsen hade årsstämma den 7 juni och många lokala föreningsmedlemmar var med för att välja en ny styrelse som kan förnya och utveckla verksamheten.

P4 hade frukostseminarium om den lokala journalistiken

Sveriges Radio anordnade frukostseminarium på onsdagsmorgonen om lokal journalistik under rubriken Min lilla stad – om hur den lokala storstaden bevakas av medierna. Nyhetsbyrån Järvas chefredaktör Kerstin Gustafsson Figueroa var en i panelen.