Nu på måndag, den 15 juni, då finns det äntligen vatten i plaskdammen i Nydalsparken i Tensta. Det skulle dröja tre år, och tre somrar, innan plaskdammen rustades upp.

Sommaren 2018 fanns inget vatten för barnen i Nydalsparken, det uppmärksammades i en insändare. Likadant var det sommaren 2019. Pumphuset var undermåligt, meddelade stadsdelsförvaltningen då.

Men nu är äntligen det nya pumphuset på plats, ny dusch och på måndag fylls den nybyggda plaskdammen med vatten. De blå rören som sticker upp i dammen är duschar och ämnade för vattenlek.

Den 15 juni ska alla plaskdammar i stadsdelen fyllas med vatten. Förvaltningen kommer att gå ut med information som uppmanar till försiktighet, så att rekommendationerna till social distansering hålls.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Killarna på bilden vattnar rabatterna och har inget med plaskdammen att göra.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fredrik Jurdell ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta

Fredrik Jurdell föreslås bli ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Det formella beslutet fattas…

Healthy Women hade sin första tjejkväll i Akalla by

Healthy Women erbjuder träningar utomhus på Ärvinge utegym i Kista hela sommaren och senast hade de dessutom ett efterfrågat danspass.   – Våra tjejkvällar utöver träningspassen är för att alla oavsett val av träningsform ska få träffas och umgås och samtidigt testa på något nytt, säger Susan Dahlbeck.

Internationella kvinnodagen firades corona-korrekt

Ayan Mohameds corona-korrekta firande av Internationella kvinnodagen gav resultat. Igår och idag har grupper av kvinnor setts gå, jogga, plogga eller springa för att fira utan att sprida någon smitta. Därför är det små grupper på en till åtta personer.

Somaliska fotbollsturneringen Seuki i full gång på Spånga IP

Den årliga somaliska kultur- och idrottsveckan pågår just nu på Spånga IP. Det är fotbollsturneringen Seuki som för den 21:a gången återigen arrangerar den somriga folkfesten, där tolv europeiska lag som utgörs av den somaliska diasporan möter varandra i en kamp om mästerskapet.