Tensta träff

Majoriteten i SISAB:s styrelse beslutade igår att Tensta Träff och Tensta Gymnasium ska läggas ut till försäljning.
Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

I ett gemensamt uttalande skrev oppositionen:

”Vi motsätter oss försäljningen av fastigheten Lilla Tensta 1. Att sälja en så pass strategiskt viktig fastighet i ett område där staden behöver bedriva ett aktivt arbete för ökad trygghet och bättre samhällsservice är ett stort misstag.

I samband med att Tensta gymnasium lades ner förra mandatperioden satte vi igång ett omfattande projekt för att förlägga olika utbildningsformer i fastigheten i form av ett utbildningscampus. En renovering av fastigheten påbörjades och den stegvisa inflyttningen av den nya verksamheten var planerad att sätta igång under hösten 2019.

Efter valet stoppade den grönblå majoriteten renoveringen


Efter valet stoppade den grönblå majoriteten både renoveringen och den planerade verksamheten i lokalerna. Sedan dess har de stått tomma förutom biblioteket som nu flyttar och platsen har blivit otrygg. Skälet till att otryggheten i området runt fastigheten har ökat beror på att majoriteten har valt att inte investera i området Tensta och fastigheten Tensta gymnasium. Majoriteten hävdar att de har uttömt alla möjliga alternativ till en hyresgäst som kan bedriva verksamhet i lokalerna. Om staden inte förmår att hitta en hyresgäst till lokalerna som kan som kan bidra till ett levande närområde, vad säger det om förutsättningar för att hitta en extern aktör som kan göra det? Det finns inga tvivel om att försäljningen av fastigheten är ideologiskt motiverad. Staden behöver ha ett koncerntänk där alla nämnder, styrelser och bolag tillsammans arbetar för att nå stadens mål. En försäljning av fastigheten innebär en stor förlust för stadens rådighet över området, vilket försämrar förutsättningar för staden och bolaget att säkerställa trygghet och samhällsservice i Tensta. Vidare kräver en försäljning av den här karaktären en ingående risk- och konsekvensanalys, något som saknas helt i ärendet.


Den grönblå majoriteten har rådighet över tryggheten i området och huruvida lokalerna står tomma eller inte. Möjligheterna för staden att bedriva olika typer av utbildnings- och kulturverksamheter i lokalerna är mycket stora bara viljan finns.

Kadir Kasirga, S
Cecilia Herrström, V”

Slutgiltigt beslut fattas i fullmäktige i Stockholms stadshus någon gång i december

SISAB:s styrelse fattade ett inriktningsbeslut om försäljning av de två byggnaderna i Tensta. Koncernstyrelsen måste fatta beslut eftersommaren och slutgiltigt beslut fattas i fullmäktige i Stockholms stadshus någon gång i december. 

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vi vill se en stad där ingen behöver vara rädd”

Farida Al-Abani från Feministiskt initiativ var först ut av alla partiledare under Järvaveckan.  – Det här är mitt första partiledartal inför en större grupp och det känns fantastiskt att vara just här.

Väpnat rån och skottlossning i Tensta

Grovt rån och vapenbrott ledde till en stor polisinsats i Tensta igår eftermiddag. En person rånades på sina bilnycklar och rånarna sköt mot en bil innan de försvann.

Nu ska Enbacksskolan representera Sverige

SO-verkstan på Enbacksskolan i Tensta får internationellt pris. Läraren Iman Ehsani är en av fem vinnare som kommer att representera Sverige vid den internationella prisutdelningen i Serbien nästa år.

Skottlossning i Tensta i natt

I natt, natten mellan söndag och måndag, hördes smällar i Tensta. Polisen kunde konstatera att en fönsterruta skjutits sönder.