Polisen fick 13.46 larm om en misstänkt skottlossning i Kista Galleria. I nuläget är det oklart om någon har skadats, skriver polisen på sin hemsida.
Gallerian utrymdes och samtliga ingångar spärrades av. 

Enligt uppgifter till Nyhetsbyrån Järva var det två beväpnade män som försökte råna en guldsmedsaffär. De flydde sedan genom bibliotekets lokaler.

Inledningsvis sökte polisen efter gärningsmännen i gallerian då de fortfarande misstänktes vara kvar där.

Polisen uppger att de träffat en målsägare, som inte är skadad fysiskt. Men enligt ett ögonvittne fördes en person iväg i ambulans.

En förundersökning om försök till grovt rån har inletts.

Det är stort pådrag, polisbilar och ambulanser. Helikoptern hovrar över området.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Joakim Larsson hade möte med Husby moské

Ordföranden i Svenska Bostäders styrelse, moderaternas Joakim Larsson, har träffat företrädare för Husby moské.  – Vi måste hitta en lösning för moskén som är i närheten av den plats de har nu.

Explosioner i Järva

Under natten mot tisdagen skedde två kraftiga explosioner i Kista och Husby. En person uppges vara skadad.   –  Det rör sig om omfattande skador på fastigheterna. Just nu söker vi igenom huset, uppger polisen som är på plats i Kista. 

Imorgon sänds båda nämndmötena direkt på webben

I morgon, torsdag, är det möte i stadsdelsnämnden både i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta. I enlighet med de nya restriktioner kommer max åtta personer att närvara. Men båda mötena sänds direkt på webben.

Delta i Rinkebys största konstutställning någonsin!

Har du gjort någon teckning eller målning som du vill visa upp? Då kan du lämna den i lådan i entrén till Rinkeby Folkets Hus. I höst blir det en mycket stor konstvisning där vi blandar verk av kända och helt okända konstnärer. Lämna din konst till Rinkebys, kanske Sveriges, största konstutställning någonsin.