Digitalt nämndmöte Spånga Tensta (montage)

Nästa vecka kommer allmänheten kunna följa politikernas möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på länk. Men detsamma gäller inte för Rinkeby-Kista, där stadsdelsförvaltningen resonerar annorlunda.

På tisdag den 16 juni klockan 18 sammanträder Spånga-Tensta stadsdelsnämnd och för första gången sedan coronaviruset satte stopp för alla större sammankomster är medborgarna inbjudna. Men bara digitalt. Mötet kommer att sändas live och går att följa via länk meddelar nämndens kommunikationsstrateg i ett epostutskick.

Ska behandla en skrivelse med förslag på direktsända möten

Även Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd sammanträder på tisdag nästa vecka, men de tycks inte ha några konkreta planer på webbsändning. Dock ska de, enligt dagordningen för Rinkeby-Kistas kommande möte, behandla en inkommen skrivelse med förslag på direktsända möten.

I det föreslagna svaret på skrivelsen står att Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning önskar en central utredning av frågan för att kunna lösa frågan om webbsändning av nämndens möten. Något som Spånga-Tensta uppenbarligen klarat sig utan.

Anna Nygård 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Liberalernas tur att tala på Järvaveckan

Jan Björklund avgår som ordförande för Liberalerna inom kort och därför blev…

Studentfirande 2020 trots allt

Nog för att studentfirande våren 2020 är annorlunda på många sätt. Inget…

Tvåorna tar ett fast grepp om 2021

2020 blev Jonis Serry från Rinkeby tvåa i Tensta Rinkeby Grass Run bakom kompisen från Rinkeby, Janis Constantin. Bland tjejerna blev Johanna Granhällen från Bromsten tvåa bakom de tre senaste årens suverän, Elena Osokina från Akalla.

Elin tänker plogga den 8 mars

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Elin Sundqvist på Familjebostäder i Rinkeby är en av många kvinnor som tar upp Ayan Mohamed och Esme Gulers förslag att fira kvinnodagen genom att jogga med några vänner. Men Elin tänker inte jogga. Hon ska plogga.