Idag, tisdag den 16 juni kl 19, sänder Black Lives Matter live från Tensta Gymnasium.

För tredje tisdagen i rad genomför Black lives matter Sweden en digital aktion med fokus på förorten, segregation och svartas livsvillkor i Sverige.

Deltar i livesändningen gör Irene Molina – professor i kulturgeografi, Ilyas Hassan – aktivist, Farhiya Feysal – vinnare av Ortens bästa poet 2018, Christian Lumbana Kapasa – programledare på Framstegskonceptet, Mohammed Bale – artist, Thomas Amanuel – verksamhetsutvecklare och Rami Al-Khamisi – rörelsejurist.

Livesändningen äger rum på Facebook.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fahyma Alnablsi är Årets eldsjäl

Tensta konsthalls outtröttliga samhällsförbättrare Fahyma Alnablsi har utsetts till Årets eldsjäl av ABF Stockholm. I motiveringen lyfts hur hon med värme och kreativa idéer har lyckats inkludera och göra skillnad i många människors liv.

Rinkeby United föll trots stort spelövertag i seriepremiären  

Rinkeby United föll  på hemmaplan i onsdagens seriepremiär i fotbollens Division 4 Mellersta då Ängby blev för starka. Segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortalagets favör.

Nästan en en femtedel av invånarna i Rinkeby-Kista hade antikroppar

I slutet av juni hade 18 procent av befolkningen i Rinkeby-Kista antikroppar mot covid-19. Faktorer som ökar sannolikheten för att de boende i stadsdelen har antikroppar är jobb inom vård och omsorg, och därtill att leva i ett hushåll med över fem personer.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att det är fler inrikesfödda än utrikesfödda som vaccinerar sig. Många har haft svårt med tidsbokningen och tvingas resa långt för vaccination. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.