Varje år delar Sveriges Konsumenter tillsammans med tidningen Råd & Rön ut Blåslampan, Sveriges enda konsumentpris. Bland årets finalister finns Rinkeby-Kistas konsumentvägledare Ismahan Ayranci.

I ett pressmeddelande från Sveriges Konsumenter publiceras juryns motivering till nomineringen av Ismahan Ayranci: ”Lokal konsumentvägledning är ovärderlig, inte minst när konsumenter med bristande kunskaper i språk och konsumenträtt råkar illa ut. Med många års erfarenhet som vägledare är Ismahan Ayranci en självklar auktoritet inom konsumenträttsliga frågor. En kunskap hon förmedlar genom rådgivning, föreläsningar i skolor eller flygbladsutdelning i de lokala köpcentren. Ismahan har en förmåga att nå ut till både nyanlända och väletablerade invånare. Och när hon tar sig an ett ärende ger hon sig inte förrän hon fått med sig även den mest svårkommunicerade näringsidkaren på tåget.”

Och när hon tar sig an ett ärende ger hon sig inte förrän hon fått med sig även den mest svårkommunicerade näringsidkaren på tåget

Årets övriga finalister består av den ideella föreningen Fritidsbanken, matappen Karma och priset Årets matbluff. Vinnaren av årets Blåslampa kommer att presenteras tisdag den 28 april. 

Fakta:
Syftet med tävlingen är att belöna och uppmärksamma viktiga insatser inom konsumentområdet och inspirera fler till att verka för konsumenternas bästa. Den röda tråden ska vara att konsumenterna – och genom dem samhället – på något vis gynnas.
Förutom äran får vinnaren 10 000 kronor, en antik blåslampa och en prenumeration på tidningen Råd & Rön.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Två skjutna till döds i Danmark

På tisdagskvällen sköts två unga män till döds i den danska orten Herlev utanför Köpenhamn. Enligt säkra uppgifter kommer de båda männen från Järva.

Järvabadet öppnas senare i år

Järvas nya utomhusbad är färdigbyggt men invigningen får vänta. För att minska risken för smittspridning skjuts öppningen upp. Kanske till senare i sommar.

Du kan vaccinera dig på Järva Filmfestival

Järva Filmfestival drar igång den 1 augusti och håller på till och med den 7 augusti. På gräsytan Spånga IP vid Enbacksskolan kommer det att visas två filmer per kväll, med start klockan 16.

”Vaccinet är enda vägen ut ur pandemin”

Nyhetsbyrån Järva har träffat Fatuma Mohamed, hälsoinformatör på Region Stockholm, för att prata om myter och spekulationer kring vaccinet mot covid-19. – Den allra vanligaste myten jag möter, är att vaccinet gör såväl män som kvinnor sterila, berättar hon.