Varje år delar Sveriges Konsumenter tillsammans med tidningen Råd & Rön ut Blåslampan, Sveriges enda konsumentpris. Bland årets finalister finns Rinkeby-Kistas konsumentvägledare Ismahan Ayranci.

I ett pressmeddelande från Sveriges Konsumenter publiceras juryns motivering till nomineringen av Ismahan Ayranci: ”Lokal konsumentvägledning är ovärderlig, inte minst när konsumenter med bristande kunskaper i språk och konsumenträtt råkar illa ut. Med många års erfarenhet som vägledare är Ismahan Ayranci en självklar auktoritet inom konsumenträttsliga frågor. En kunskap hon förmedlar genom rådgivning, föreläsningar i skolor eller flygbladsutdelning i de lokala köpcentren. Ismahan har en förmåga att nå ut till både nyanlända och väletablerade invånare. Och när hon tar sig an ett ärende ger hon sig inte förrän hon fått med sig även den mest svårkommunicerade näringsidkaren på tåget.”

Och när hon tar sig an ett ärende ger hon sig inte förrän hon fått med sig även den mest svårkommunicerade näringsidkaren på tåget

Årets övriga finalister består av den ideella föreningen Fritidsbanken, matappen Karma och priset Årets matbluff. Vinnaren av årets Blåslampa kommer att presenteras tisdag den 28 april. 

Fakta:
Syftet med tävlingen är att belöna och uppmärksamma viktiga insatser inom konsumentområdet och inspirera fler till att verka för konsumenternas bästa. Den röda tråden ska vara att konsumenterna – och genom dem samhället – på något vis gynnas.
Förutom äran får vinnaren 10 000 kronor, en antik blåslampa och en prenumeration på tidningen Råd & Rön.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Konsten att slåss mot drakar – liten lokaltidning vs stora mediehus

I år kommer ett statligt stöd för att stärka den lokala journalistiken att delas ut. Konkurrensen om pengarna är hård. Mer än 30 företag har sökt; flera stora tidningshus med hundratals anställda som omsätter miljarder.Men även Nyhetsbyrån Järva har sökt mediestöd.

Banjul FC gick raka vägen upp till division 4!

Banjul FC går upp i division 4! Det blev klart efter segern mot Apollon Solna FK på Skytteholm IP på lördagseftermiddagen. – Det känns fantastiskt, sade Edi Dem, ordförande i föreningen, när slutsignalen gått.

Hyresgästerna organiserar sig för bättre tvättmaskiner

De boende på Rinkebysvängen har tröttnat på att deras nya tvättstugor inte fungerar och den lokala hyresgästföreningen har kallat till möte.  – Om många anmäler problemen, då blir det kraft bakom, säger Jörgen Strandberg, från Hyresgästföreningen i Järva.

Gratis fotbollsträning för barn på Knutby bollplan

Ända sedan skolavslutningen för ett par veckor sedan har Som United kört öppen gratisträning för alla fotbollssugna barn mellan 6 och 15 år varje vardagskväll. Mellan klockan 16 och 20 är alla som vill välkomna till Knutby bollplan i Rinkeby.