Vid 22-tiden på torsdagskvällen larmades polis och ambulans till en lägenhet i Rinkeby där två personer knivskurits. Även gärningsmannen skadades då polisen uppfattade situationen som hotfull och sköt honom i benet.

Två personer, en kvinna och en man, knivskars av en tredje person i en lägenhet i Rinkeby igår kväll. Den skadade mannen mötte polisen utanför huset och talade om att gärningsmannen var kvar i lägenheten. Polisen uppger att situationen blev hotfull när de gick in och att de därför sköt gärningsmannen i benet.

Kvinnans skador bedöms vara lindriga medan skadeläget för de båda männen är oklart. De ska dock varit vakna och valbara under ambulansfärden till sjukhus.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning. Knivskärningen rubriceras som mordförsök och polisens skjutning är anmäld till deras egen internutredning.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stockholms stad tycker inte att de har gjort något fel

Stockholms stads landskapsarkitekt Eva Reuterbrand har skrivit ett brev till Funktionsrätt Stockholm angående kritiken mot den nya trappan i Rinkeby centrum. Hon menar att inga misstag har begåtts.

Nu har Socialt center i Husby dragit igång igen

Fick du inte din lön? Riskerar du att bli vräkt? Varje tisdag, mellan 17 och 19, finns Socialt center utanför Folkets Husby eller inne i kaféet.  – Kom hit, få hjälp och ta fajten tillsammans, säger Basar Gerecci från Rörelsejuristerna.

Nästan en en femtedel av invånarna i Rinkeby-Kista hade antikroppar

I slutet av juni hade 18 procent av befolkningen i Rinkeby-Kista antikroppar mot covid-19. Faktorer som ökar sannolikheten för att de boende i stadsdelen har antikroppar är jobb inom vård och omsorg, och därtill att leva i ett hushåll med över fem personer.

BK Bussenhus är med i kampen mot corona

BK Bussenhus är med i arbetet att sprida information om Covid-19 i Tensta centrum. Uppdraget att informera om hur viktigt det är att följa myndigheternas rekommendationer har de fått av Stockholms stads samordnare.