Den nya politiska majoriteten i Stockholm vill genomföra både marknadshyror och utförsäljning av hyresrätter. Vad kommer det att betyda för Järvaborna?

Nu hotas vi inte bara av det blågröna styrets ombildningar och utförsäljningar. Både C och L kräver marknadshyror och en ytterligare rejäl högervridning av regeringspolitiken som villkor för stöd till en Löfven-regering. Mot denna krigsförklaring gentemot de redan enormt missgynnade hyresgästerna krävs en massiv kampanj till försvar för hyresrätten och krav på en ny social bostadspolitik för bra och klimatsmarta bostäder som alla har råd med!

Vi måste diskutera hur vi gemensamt med hyresgäströrelsen och andra nätverk av boende runt om i Stockholm ska kunna kämpa för bra och billiga bostäder. Och hur vi ska fortsätta kampen mot D. Carnegies/Hemblas skamlösa hyreshöjningar i samband med renoveringar och hutlösa hyror i nyproduktionen.

På onsdag den 5 december är det möte i Folkets Husby 18.00. Där medverkar Simon Safari, ordförande för Hyresgästföreningen Region Stockholm, Ilyas Hassan, Förorten mot våld. Dominika Polanska, bostadsforskare och Elin Gauffin, Rädda hyresrätten.

Arne Johansson
Norra Järva Stadsdelsråd
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Varför är Spånga by stängt under helgerna?

Spånga by är en populär och fantastiskt utflykt plats för många. Där kan man grilla, titta på djuren, barnen kan leka och bada i plaskdammen. Men på helgerna, när folk är lediga, då är hela parken stängd.

Ett brev till en vän i coronans tid

Hej, min kära vän! Jag vill berätta för dig en sak och det här har gjort så att jag har tappat hoppet om studenten och allt annat i år. Om du inte visste så har vi drabbats hårt av Covid-19 som är ett coronavirus.

Hälsning från en redaktör som sitter på balkongen

Jag har aldrig begripit folk som haft träningscykel hemma. Varför cyklar de inte ute istället? Och hur får de plats i lägenheten? Varför över huvud taget svettas inomhus?

Hizb ut-Tahrir lurade ABF igen

Två helger i slutet av november har det varit evenemang i Tensta…