Polisbil i närbild

En död efter skjutning nära Kvarnbyskolan i Rinkeby. En stor polisinsats pågår just nu på plats. 

En stor polisinsats med flera resurser pågår just nu i Rinkeby för att förbättra lägesbilden. Man har spärrat av platsen och inlett en teknisk undersökning.

Vittnen ska ha sett personer lämna brottsplatsen på mc, men ingen är ännu gripen.

Enligt SVT har den avlidna mannen kopplingar till Rinkebygänget Shottaz.

Under veckan påbörjades en rättegång i Danmark där ledande personer inom det rivaliserade Rinkebygänget Dödspatrullen, eller 3MST, står åtalade för ett dubbelmord i Köpenhamn år 2019. Offren hade kopplingar till Shottaz. 

Igår meddelade Spanska myndigheter att ett tjugotal personer från olika länder sitter anhållna efter en rad razzior i och runt om Barcelona. Enligt källor till DN ingår två av de gripna i Dödspatrullen, därmed ska nu alla utpekade ledargestalter inom gänget vara frihetsberövade.

Texten uppdateras.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tre dagar i hälsans tecken i Rinkeby centrum

VVad har Carolina Klüft, Mikaela Laurén och Martin Lidberg gemensamt?Jo, de har alla varit bäst i världen i sina resepktive sporter. Dessutom kommer de att delta på hälsomässan i Rinkeby centrum.

Brand i garage på Risingeplan 31

Vid 23:00-tiden på långfredagen brann det i ett garage på Risingeplan 31 i Tensta. Brandkår och polis var snabbt på plats och branden kunde släckas utan några allvarliga skador.

Annonsera i Nyhetsbyrån Järva!

Nyhetsbyrån Järva publicerade sin första artikel i juni 2018. Nio månader senare kan vi mäta oss med de lokala gratistidningar som sedan länge funnits i området.

Ortens farsa går i pension

Rinkebys borgmästare, eller kanske bättre hela ortens farsa, går i pension. Mohamed Hagi Farah har fyllt 67 och slutar som medborgarvärd i Rinkeby-Kista. Han tackades och firades av föreningslivet i Rinkeby Folkets Hus igår kväll.