Det nationella bombskyddet åkte på söndagsförmiddagen till Akalla. Räddningstjänsten larmades vid halv elva till ett flerfamiljshus på grund av rökutveckling i trapphuset.

På plats drog räddningstjänsten slutsatsen att något slags banger, en kraftigare fyrverkeripjäs, har orsakat röken, skriver Aftonbladet.

Bombskyddet kallades in för att se om något material kan exploatera. Trapphuset har spärrats av och polisen undersöker allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt Per Granhällen, säkerhetsstrateg i Rinkeby-Kista, var det ett överhettat cykelbatteri som börjat brinna.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Hembla struntar fullständigt i oss”

I lägenheten hemma hos Nagat Bakhit är golven uppbrutna i kök och hall. Fukt och mögel är orsaken. – Så här har vi haft det sedan den 21 september. Hembla struntar fullständigt i oss.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under veckan som gått. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Somaliska fotbollsturneringen Seuki i full gång på Spånga IP

Den årliga somaliska kultur- och idrottsveckan pågår just nu på Spånga IP. Det är fotbollsturneringen Seuki som för den 21:a gången återigen arrangerar den somriga folkfesten, där tolv europeiska lag som utgörs av den somaliska diasporan möter varandra i en kamp om mästerskapet.

Nu repareras gatlamporna i Rinkeby

I veckan rapporterade Nyhetsbyrån Järva om att gatubelysningen inte fungerade på flera gator i Rinkeby, bland annat Norra Rinkebygången. Nu utför staden underhåll!