I måndags utsågs ledamöterna till stadsdelsnämnderna för kommande mandatperiod. För första gången finns Sverigedemokraterna representerade både i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

Många av ledamöterna som formellt tillträder är gamla bekanta, men rollerna är ombytta. I Rinkeby-Kista är Benjamin Dousa, M, numera ordförande och Elvir Kazinic, S, vice ordförande. Ole-Jörgen Persson, M, som förra mandatpersioden var vice ordförande är ny ordförande och Rashid Mohammed, V, är vice ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd.

Sverigedemokraterna finns numera representerade i Järvas båda stadsdelsnämnder. I Spånga-Tensta är Gustaf Holmström ordinarie ledamot och Cathrine Samuelsson ersättare. I Rinkeby-Kista är Ghazal Saberian ordinarie och Shirley Magné ersättare.

De valdistrikt i Järva där SD fick flest röster i riksdagsvalet var i Kista 5, Akalla södra (12,1 procent) och Kista 6, Lofotenparken (13,8 procent).

Svagast stöd hade SD i Rinkeby mellersta (2,2 procent) och Tensta centrum (2,9 procent.)

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

SL:s hissproblem kan vara diskriminering

Hissen på Rinkeby station fungerar igen sedan den 29 november efter att ha varit sönder och avstängd under lång tid. Men problemet är inte unikt och nu har SL anmälts till Diskrimineringsombudsmannen (DO) för bristande tillgänglighet för resenärer med funktionsnedsättning.

Handlarna är redo inför ramadan

På ramadans första dag arbetar han som vanligt i charkdisken inne i livsmedelsbutiken Matvärlden i Tensta. – Det är perfekt att fasta, säger Youssef Mahabi. Jag mår så bra.

”Vi vill ha en trygg skola där barn och lärare blir tagna på allvar”

Rektorns svar förminskar och förlöjligar det faktum att 85 (numera 115) föräldrar är överens om att ledningen måste avskedas med omedelbart verkan. Vi har inte tappat förtroendet för skolan, vi har tappat allt förtroende för Helene Hodges och hennes ledning. Och nu står även Happy Hilmarsdottirs förtroende på spel. 

Nu flyttar polisen in i nya polishuset i Rinkeby

Efter flera förseningar så är polishuset i Rinkeby klart. Idag, den 1 juni, flyttar de första poliserna in. I september ska alla vara på plats och då  öppnar reception och passexpedition för allmänheten.