I måndags utsågs ledamöterna till stadsdelsnämnderna för kommande mandatperiod. För första gången finns Sverigedemokraterna representerade både i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

Många av ledamöterna som formellt tillträder är gamla bekanta, men rollerna är ombytta. I Rinkeby-Kista är Benjamin Dousa, M, numera ordförande och Elvir Kazinic, S, vice ordförande. Ole-Jörgen Persson, M, som förra mandatpersioden var vice ordförande är ny ordförande och Rashid Mohammed, V, är vice ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd.

Sverigedemokraterna finns numera representerade i Järvas båda stadsdelsnämnder. I Spånga-Tensta är Gustaf Holmström ordinarie ledamot och Cathrine Samuelsson ersättare. I Rinkeby-Kista är Ghazal Saberian ordinarie och Shirley Magné ersättare.

De valdistrikt i Järva där SD fick flest röster i riksdagsvalet var i Kista 5, Akalla södra (12,1 procent) och Kista 6, Lofotenparken (13,8 procent).

Svagast stöd hade SD i Rinkeby mellersta (2,2 procent) och Tensta centrum (2,9 procent.)

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Möten i stadsdelsnämnderna i Järva 18.00 ikväll

Båda stadsdelsnämnderna – Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta – har möte imorgon, torsdag den 26 september. Mötena börjar samtidigt, 18.00, det ena i Rinkebyskolans aula och det andra på Tensta Träff.

Alexander Assals bilder visar ortens fina sida

I ett samarbete med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning visar Alexander Assal upp sin vackra motiv i Kungsträdgården. Där bland körsbärsträden finns skyltar med bilder från Rinkeby. – För mig är det extra viktigt att visa upp ortens fina sida, säger han. 

Som United gjorde allting rätt

Efter några förluster visade Som United FF sin bästa sida i fredagens match mot FC Djursholm på hemmaplan. I halvlek stod det redan 2-0 och resultatet stod sig hela matchen.

Järvabor reser till sina anhöriga i fånglägren i Syrien

Om en vecka åker en grupp Järvabor ner till al Hol lägret i Syrien. De ska försöka träffa  sina anhöriga som sitter fängslade där.– Vi förstår att vi inte kan ta med dem hem. Men vi kan i alla fall se till att de får mediciner och en chans att överleva.