I måndags utsågs ledamöterna till stadsdelsnämnderna för kommande mandatperiod. För första gången finns Sverigedemokraterna representerade både i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

Många av ledamöterna som formellt tillträder är gamla bekanta, men rollerna är ombytta. I Rinkeby-Kista är Benjamin Dousa, M, numera ordförande och Elvir Kazinic, S, vice ordförande. Ole-Jörgen Persson, M, som förra mandatpersioden var vice ordförande är ny ordförande och Rashid Mohammed, V, är vice ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd.

Sverigedemokraterna finns numera representerade i Järvas båda stadsdelsnämnder. I Spånga-Tensta är Gustaf Holmström ordinarie ledamot och Cathrine Samuelsson ersättare. I Rinkeby-Kista är Ghazal Saberian ordinarie och Shirley Magné ersättare.

De valdistrikt i Järva där SD fick flest röster i riksdagsvalet var i Kista 5, Akalla södra (12,1 procent) och Kista 6, Lofotenparken (13,8 procent).

Svagast stöd hade SD i Rinkeby mellersta (2,2 procent) och Tensta centrum (2,9 procent.)

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stockholms stad tycker inte att de har gjort något fel

Stockholms stads landskapsarkitekt Eva Reuterbrand har skrivit ett brev till Funktionsrätt Stockholm angående kritiken mot den nya trappan i Rinkeby centrum. Hon menar att inga misstag har begåtts.

Yasin tvåfaldig vinnare på P3 Guld

Under lördagskvällen hölls P3 Guld-galan för nittonde året i rad. Rinkebysonen och rapartisten Yasin fick ta emot pris i kategorierna Årets artist och Årets hiphop/RNB.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 38. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Väpnat rån och skottlossning i Tensta

Grovt rån och vapenbrott ledde till en stor polisinsats i Tensta igår eftermiddag. En person rånades på sina bilnycklar och rånarna sköt mot en bil innan de försvann.