Polisen är inte ”ortens fiende” slår Erik Helmerson i Dagens Nyheter fast i en krönika för några veckor sedan. Som om han har någon koll.

Han hänvisar till en undersökning som SVT/Novus gjort, som visar att 72 procent i ”utsatta områden” vill se fler poliser.

Ja, med statistik kan man bevisa vad som helst. Om han istället hade studerat resultaten av Folkets Husbys trygghetsundersökning, då hade han sett att förtroendet för polisen i Järva är lågt, mycket lågt. 75,4 procent saknar eller har lågt förtroende för polisens arbete.

Att leva i social utsatthet har blivit detsamma som att vara kriminell

Ett skäl kan vara att 67 procent av alla män som svarat på enkäten har kontrollerats av polis under de senaste 12 månaderna. Händer det också i villakvarteren i Enskede? Skulle inte tro det. Att leva i social utsatthet har blivit detsamma som att vara kriminell.

Men om förtroendet för polisen är lågt, så är förtroendet för etablerade medier (som DN) ännu lägre. 82 procent av de 715 Järvabor som svarat på enkäten är kritiska till rapporteringen om deras bostadsområde. Är det någon som undrar varför?

Kerstin Gustafsson Figueroa

PS. När vi publicerar kritik mot polisen, vill vi även höra polisens åsikter. Sommaren 2019 intervjuades förra polischefen. Men den nuvarande chefen för lokalpolisområde Järva, Therese Rosengren, meddelar att hon inte har tid att träffa Nyhetsbyrån Järva. DS.

 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Om konsten att balansera

”Vet du, det har aldrig varit värre än idag.” Hon har bott…

Det finns inget farligare än hopplöshet

Det började redan förra sommaren, med alla bränder och hettan som inte gav sig. Den här sommaren har jag märkt att katastrofkänslan sprider sig. Inte bara det faktum att isarna smälter, och djurarter utrotas, utan även hotet om krig är påtagligt. Min yngsta oroar sig för framtiden och jag försöker lugna henne. Exemplen från historien är många, då det sett nattsvart ut men människorna ändå har lyckats vända utvecklingen rätt.

Alla pratar om lagen om anställningsskydd

Jag arbetade en gång som redaktör på en tidskrift som hade runt 100.000 läsare i månaden. En konflikt uppstod och redaktionschefen fick sparken på grund av ”personliga skäl”.

Nu är det dags igen

För tio år sedan arbetade jag i ett stort europeiskt teveprojekt som…