Det skulle kunna bli hur bra som helst. Tänk om Hästa gårds 185 hektar skulle brukas av lokala företag och föreningar. Ekologiska grönsaker och frukt, tillräckligt för att förse Järvas alla förskolor, skolor och servicehus. Det skulle räcka till självplock och kolonilotter också. 185 hektar är STORT, mer än 250 fotbollsplaner.

Där skulle arbetslösa i olika åldrar få arbete, sjukskrivna få rehabilitering, förskolebarn kunde lära sig varifrån morötterna kommer. Ungdomar kunde ansvara för transporterna, på cykel eller moped. Andra kunde filma arbetet, dokumentera det för eftervärlden. Det skulle behövas ett fik, som också serverade luncher. En plats för arbete, nöje och rekreation för alla åldrar.

I Järva bor människor från hela världen, många av dem har erfarenhet av jordbruk och odling. I gemensamt arbete uppstår något värdefullt. Språkliga hinder övervinns, fördomar bryts ned, umgänge utvecklas över alla gränser.

”Vi kan inte förlita oss på eldsjälar” säger den ansvariga tjänstemannen på kommunen. Nej, men ta vara på dem måste ni. Annars blir det ingenting. Lita på Järvabornas egen kraft och förmåga.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Polishuset liknar mest en militärbas någonstans

Många har väntat på det nya polishuset. Ja, det finns de som glatt sig åt att många poliser skulle komma till Rinkeby.

Är det verkligen fler ordningsvakter vi vill ha?

Den gravida kvinnan som brottades ner på tunnelbanan inne i city födde sitt barn för tidigt. Ordningsvakterna åtalas inte, utan återgår i tjänst som om ingenting har hänt. Vad händer med ordningsvakten som så brutalt behandlade en tolvåring i Kista galleria? Hans arbetsgivare tycker inte att något fel har begåtts.

När de höjde priset till tunnelbanan då brast det

När de höjde biljettpriset till tunnelbanan då brast det. Det var en i raden av prishöjningar som drabbar vanliga människor. Folk fick nog. Tusentals gick ut på gatorna i Santiago, Chile, igår.

Det mänskliga mötet är oslagbart

I Folkets Husby samlades Järvas valambassadörer en kväll några veckor efter valet.…