Nej, det är inget brott att en vuxen man trycker ner en tolvåring (på 32 kilo) med knäet och hela sin kroppsvikt på golvet i Kista Galleria. Securitas VD Joachim Källsholm skriver på företagets hemsida att ”de ordningsvakter som varit inblandade i incidenten inte gjort sig skyldiga till någon form av lagöverträdelse eller brott”.

I den inspelning, som vi publicerade i samband med artikeln, kan alla tydligt se vad som hände. Hur vakten, sedan han våldsamt brottat ner pojken, släpar honom i ena benet längs golvet i gallerian. Flera personer försöker ingripa och stoppa våldet, men blir bortknuffade. Ordningsvakten tar upp batongen och börjar hytta med den. Sedan kallar han på förstärkning och sammanlagt fem ordningsvakter för bort två tolvåringar. Det kallar Securitas VD för ”visst tumult”.

Händelsen, som Rädda Barnen betraktar som barnmisshandel, har polisanmälts och utredning pågår. Men är det någon som tror att ordningsvakterna döms? Föräldrar och lärare skulle dömas för samma agerande, men för anställda i uniform verkar det mesta tillåtet. 

Securitas slogan är ”vi skyddar hem, arbete och samhälle”. Bevare oss väl.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

På första maj tänker jag på farsan

Så långt bak jag kan minnas har jag demonstrerat på första maj. När jag var liten höll jag pappas hand när vi gick från Humlegården till Norra bantorget.

Tenstabor – är det här sant?

 Utegångsförbud i Tensta? Vad är det som pågår? 

”Nu sätter de på sig skyddsvästarna igen”

Han ringde en eftermiddag och jag märkte att det var något. Han lät så ledsen. ”Nu är det oroligt i Tensta”, sade han. ”Nu sätter de på sig skyddsvästarna igen.” Dödsskjutningarna i landet blev fler under 2018, men just i Järva har det faktiskt varit lugnare. Men den senaste tiden har stämningen i stadsdelen försämrats.

Om polisen, visitationszoner och husrannsakningar

Moderaterna vill ha visitationszoner, säger de, så att polisen ska kunna visitera människor i tid och otid. Varför kräver de det? Det är att slå in en öppen dörr, visitationszonerna finns redan.