Nej, det är inget brott att en vuxen man trycker ner en tolvåring (på 32 kilo) med knäet och hela sin kroppsvikt på golvet i Kista Galleria. Securitas VD Joachim Källsholm skriver på företagets hemsida att ”de ordningsvakter som varit inblandade i incidenten inte gjort sig skyldiga till någon form av lagöverträdelse eller brott”.

I den inspelning, som vi publicerade i samband med artikeln, kan alla tydligt se vad som hände. Hur vakten, sedan han våldsamt brottat ner pojken, släpar honom i ena benet längs golvet i gallerian. Flera personer försöker ingripa och stoppa våldet, men blir bortknuffade. Ordningsvakten tar upp batongen och börjar hytta med den. Sedan kallar han på förstärkning och sammanlagt fem ordningsvakter för bort två tolvåringar. Det kallar Securitas VD för ”visst tumult”.

Händelsen, som Rädda Barnen betraktar som barnmisshandel, har polisanmälts och utredning pågår. Men är det någon som tror att ordningsvakterna döms? Föräldrar och lärare skulle dömas för samma agerande, men för anställda i uniform verkar det mesta tillåtet. 

Securitas slogan är ”vi skyddar hem, arbete och samhälle”. Bevare oss väl.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Jag står inte ut

Valet är över och jag har inte lyssnat på en enda valdebatt.…

När de höjde priset till tunnelbanan då brast det

När de höjde biljettpriset till tunnelbanan då brast det. Det var en i raden av prishöjningar som drabbar vanliga människor. Folk fick nog. Tusentals gick ut på gatorna i Santiago, Chile, igår.

Erik Helmerson har ingen koll alls

Polisen är inte ”ortens fiende” slår Erik Helmerson i Dagens Nyheter fast i en krönika för några veckor sedan. Som om han har någon koll.

Jimmies svenska dröm är dansk

En av mina vänner fick för flera år sedan ett fint jobb…