”En egen tidning?”
Ja, jag tänkte det.

Blicken förändras när hon ser att jag menar allvar, går från skeptisk till förvånad och sedan utbrister hon i en uppmuntrande ton “så häftigt!”.

Ja, det är häftigt och på gränsen till galet. Själv pendlar jag mellan hybris och känslan av att det är omöjligt. Men vi måste försöka. Tillsammans med Yasemin Öztenar startar jag Nyhetsbyrån Järva.

I 20 månader arbetade jag på lokaltidningen i Järva, sedan blev jag uppsagd på grund av arbetsbrist. Inte för att det råder brist på arbete, tvärtom, men det är ont om pengar. Tidningarna som trycks på papper har det tufft och branschen krymper för varje år.

I drygt 35 år har jag arbetat som journalist och tiden i Järva har varit bland det roligaste jag har gjort. Jag har skrivit om allt från ockuperade p-platser och trasiga tvättstugor till demonstrationer mot bostadsbolagen. Jag har gjort politikerintervjuer och rapporterat från finalen i tävlingen Ortens bästa poet, skrivit om brott och bråd död och om kommunal verksamhet som förtjänar uppmärksamhet. Jag har känt att jag har gjort skillnad, i alla fall emellanåt. Därför vill jag fortsätta rapportera från Järva. Jag jobbar vidare, helt enkelt, som jag har gjort hittills. Men nu kommer inte tidningen i brevlådan, istället blir det en tidning utan papper, som du kan läsa i din dator eller mobil.

Du måste söka efter www.nyhetsbyranjarva.se Där finns redan en hel del viktigt att läsa och under sommaren kommer åtminstone en ny artikel varje vecka. Senare, under augusti, blir det mer fart på sidan. Följ med på den här resan!

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bevare oss för Securitas säkerhet

Nej, det är inget brott att en vuxen man trycker ner en tolvåring (på 32 kilo) med knäet och hela sin kroppsvikt på golvet i Kista Galleria. Securitas VD Joachim Källsholm skriver på företagets hemsida att ”de ordningsvakter som varit inblandade i incidenten inte gjort sig skyldiga till någon form av lagöverträdelse eller brott”.

På första maj tänker jag på farsan

Så långt bak jag kan minnas har jag demonstrerat på första maj. När jag var liten höll jag pappas hand när vi gick från Humlegården till Norra bantorget.

När ledningen inte lyssnar

”Ledningen är tondöv, de lyssnar inte. Vid en skjutning skickade de ut…

Valet närmar sig

Det var fullt framför scenen när P4 Stockholm anordnade debatt om hur…