Norra stadsparken, men också Norra Rinkebygången och tunnelbanetorget får en uppfräschning till hösten 2021. Just nu pågår arbetet med att ge områdena i Rinkeby ett ansiktslyft. 

Norra stadsparken i Rinkeby rustas upp och får nya funktioner. På plats kommer det att finnas en lekplats, fria lekytor och en paviljong. Hela parken får ny möblering och belysning, och gångvägarna kommer också att få ny markbeläggning. 

Men även Norra Rinkebygången och tunnelbanetorget som ligger i anslutning till parken kommer att rustas upp med ny markanläggning, belysning, sittplatser och vegetation.

Projektet hade byggstart hösten 2020 och beräknas stå färdigt hösten 2021. Projektet är också en del av Stockholms stads satsning Grönare Stockholm som ska utveckla 25 av stadens parker och naturområden.

Yusrah, 46, som bor i närheten och passerar Norra stadsparken varje dag är glad över uppfräschningen.

– Jag ser inget fel med att rusta upp parken. Den är inte dålig, men den är inte heller attraktiv. Det ska bli kul att se hur den utvecklas. Synd bara att den inte är klar i sommar, då hade vi som bor här kunnat vistas där.

Eleni Terzitane

 

Lämna ett svar
You May Also Like

Erikshjälpen: Butiken i Spånga är inte lönsam

Dianna Hylan är nybliven regionchef för Erikshjälpen i Mellansverige. Hon började i mars och var med att fatta beslut om stängning av second hand-butiken i Spånga.  – Det är jättetråkigt, vi har många väldigt lojala kunder. Men butiken har inte varit lönsam under flera år.

Akallalänken stängs av natten mellan torsdag och fredag

Natten mellan torsdag 20/5 och fredag 21/5 stängs Akallalänken av för att en tillfällig bro ska byggas för masstransporter. Arbetet startar torsdag kväll kl. 20.00 och planeras vara klart fredag morgon kl. 05.00.

En person skjuten i Tensta

Just nu pågår en stor polisinsats i Tensta efter larm om skottlossning. En person har skadats. 

De har anmält Rinkeby-Kista för diskriminering

De tröttnade på att bli bortsorterade när de sökte jobb i Stockholms stad. Trots rätt utbildning fick de inte ens komma på intervju i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Nu utreder Diskrimineringsombudsmannen deras fall.