Norra stadsparken, men också Norra Rinkebygången och tunnelbanetorget får en uppfräschning till hösten 2021. Just nu pågår arbetet med att ge områdena i Rinkeby ett ansiktslyft. 

Norra stadsparken i Rinkeby rustas upp och får nya funktioner. På plats kommer det att finnas en lekplats, fria lekytor och en paviljong. Hela parken får ny möblering och belysning, och gångvägarna kommer också att få ny markbeläggning. 

Men även Norra Rinkebygången och tunnelbanetorget som ligger i anslutning till parken kommer att rustas upp med ny markanläggning, belysning, sittplatser och vegetation.

Projektet hade byggstart hösten 2020 och beräknas stå färdigt hösten 2021. Projektet är också en del av Stockholms stads satsning Grönare Stockholm som ska utveckla 25 av stadens parker och naturområden.

Yusrah, 46, som bor i närheten och passerar Norra stadsparken varje dag är glad över uppfräschningen.

– Jag ser inget fel med att rusta upp parken. Den är inte dålig, men den är inte heller attraktiv. Det ska bli kul att se hur den utvecklas. Synd bara att den inte är klar i sommar, då hade vi som bor här kunnat vistas där.

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Två Pennsvärd delas ut i år

Nu är nomineringen till Pennsvärdet öppen. Priset, som delas ut av Berättarministeriet, går till en låg- eller mellanstadielärare som arbetar i socioekonomiskt utsatta områden. Med anledning av pandemin delas två Pennsvärd ut i år.

Grilla mot marknadshyra vid Husby gård idag 13-16

Protester över hela landet har pågått den här veckan, som svar på att regeringen presenterar utredningen för fri hyressättning i nyproduktion. Idag anordnas ett möte vid Husby gård för att grilla mot marknadshyror.

Du kan vaccinera dig på Järva Filmfestival

Järva Filmfestival drar igång den 1 augusti och håller på till och med den 7 augusti. På gräsytan Spånga IP vid Enbacksskolan kommer det att visas två filmer per kväll, med start klockan 16.

Vattenleken i Husbyparken färdig!

Lagom till värmen blev vattenleken i Husbyparken klar. Det sprutar och stänker lite hur som helst och barnen kan själva sätta fart på vattenstrålarna.  – Det är jättekul, sade Ali, 9 år, i plaskblöt t-tröja.