Norra stadsparken, men också Norra Rinkebygången och tunnelbanetorget får en uppfräschning till hösten 2021. Just nu pågår arbetet med att ge områdena i Rinkeby ett ansiktslyft. 

Norra stadsparken i Rinkeby rustas upp och får nya funktioner. På plats kommer det att finnas en lekplats, fria lekytor och en paviljong. Hela parken får ny möblering och belysning, och gångvägarna kommer också att få ny markbeläggning. 

Men även Norra Rinkebygången och tunnelbanetorget som ligger i anslutning till parken kommer att rustas upp med ny markanläggning, belysning, sittplatser och vegetation.

Projektet hade byggstart hösten 2020 och beräknas stå färdigt hösten 2021. Projektet är också en del av Stockholms stads satsning Grönare Stockholm som ska utveckla 25 av stadens parker och naturområden.

Yusrah, 46, som bor i närheten och passerar Norra stadsparken varje dag är glad över uppfräschningen.

– Jag ser inget fel med att rusta upp parken. Den är inte dålig, men den är inte heller attraktiv. Det ska bli kul att se hur den utvecklas. Synd bara att den inte är klar i sommar, då hade vi som bor här kunnat vistas där.

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu finns en cykelkurs för vuxna i Pilparken i Tensta

I Pilparken i Tensta har Cykelfrämjandet i samarbete med Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning en populär cykelkurs för vuxna. Här får deltagarna, i lugn och ro under sex tillfällen á två timmar, lära sig att cykla.

Nu är tid för vattenlek

Igår, den första juni, fylldes plaskdammarna i Järva till stor glädje för många badsugna små.

Den dömde för mordet på pizzerian gripen igen

Den unge man, som dömdes för mordet på pizzerian i Rinkeby 2018 och som i somras fritogs i Kungsbacka, greps igår i Hjulsta, enligt uppgifter i media.

Mordförsök i Rinkeby på torsdagskvällen

Strax före halv nio på torsdagskvällen larmades polisen. En person ska ha skadats av ett vass föremål. Både polis och ambulans är på plats och brottsplatsen är avspärrad.