Fältare och medborgarvärdar, från förvaltningen och olika samverkande organisationer, samlades med ungdomar och anhöriga för en minnesstund efter den senaste dödsskjutningen i Rinkeby. 

 – Det var många människor ute. Vi rörde oss också överallt i Rinkeby, vid ängen och på stråket. Vi ville skapa en dialog med medborgarna, främst med unga, för att stötta och trösta, säger Nour Said Ramadan, uppsökare från Fryshuset i Husby.

Aweis Abdulkadir, verksamhetsansvarig på Fryshuset, brukar ha sommaraktiviteter i samverkan med förvaltningen och olika fritidsgårdar i Järva. 
– Men nu hade vi en särskild händelse så vi körde en minnesstund istället och efteråt samlades vi och grillade. 

Vi måste öka synligheten av vuxna, få en ökad närvaro av socialarbetare ute på fältet

 Aweis Abdulkadir leder projektet ”Vi behövs”. Det är en grupp unga som har utbildats som en resurs vid krissituationer lokalt. Syftet har varit att förebygga och förhindra fortsatta gängrekryteringar. 
 – Jag tycker att vi måste öka synligheten av vuxna, få en ökad närvaro av socialarbetare som är ute på fältet. Då kan man förhindra skjutningar. Alla unga bör reflektera lite grann och inte trappa upp konflikten ännu mer.

Den största gruppen som lyssnade var ungdomar från området, vänner till offret och deras familjer. 
– Man tvättar inte blod med blod, sade Aweis Abdulkadir.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Äntligen, nu får vi åka skidor igen!

Idag, lördagen den 16 januari mellan klockan 12-14, finns skidor att låna på Spånga IP. – Jonis, Mikiel och Mansib hjälper dig att komma igång, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.

Här kan du få gratis kläder imorgon

Imorgon torsdag finns det möjlighet att hämta kläder helt gratis i Rinkeby Folkets Hus. Kläderna är inlämnade av privatpersoner som vill skänka dem vidare till folk som behöver.

Nu lagas bron över Rinkebystråket

Efter tre och en halv månad har nu arbetet med att reparera Femte Rinkebybron över Rinkebystråket inletts. Gångbron beräknas vara klar att använda om en månad.

Utredningen läggs ned efter våldsamma polisingripandet

I maj kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Kort därefter omplacerades de berörda poliserna och en förundersökning om misshandel och tjänstefel hade inletts. Nu läggs utredningen ner och poliserna är tillbaka i ordinarie tjänst.