Ordningsvakter i rinkeby centrum

Politikerna vill ha ordningsvakter på fler platser i Järva men nu har polisen sagt nej. Polismyndigheten anser att det varken finns rättsliga förutsättningar eller ett särskilt behov av fler vakter.

Ordningsvakter som patrullerar på gator och förortstorg har blivit en allt vanligare syn i Järva de senaste åren. Sedan 2019 finns ordningsvakter i delar av Husby, Rinkeby och Tensta som är så kallade LOV3-områden. LOV3 står för den tredje paragrafen i Lagen om ordningsvakter.

Trygghetsborgarrådet tror att Akalla och Kista kommer bli LOV3-områden så småningom

Den blågröna majoriteten i Stockholms stad har infört LOV3-områden på flera platser runt om i staden och deras senaste förslag var att ordningsvakter skulle patrullera även i Akalla och delar av Kista. Men nu har de fått nej från Polismyndigheten som bestämmer i vilka områden som ordningsvakterna ska få jobba.

Anledningen till att den senaste ansökan om fler ordningsvakter i Järva avslogs är att det saknas både rättsliga förutsättningar för att bevilja tillståndet och att det inte finns ett särskilt behov. Men de borgerliga politikerna ger sig inte. Trygghetsborgarrådet Erik Slottner (Kd) säger till tidningen Mitt i Kista/Tensta/Rinkeby att han tror att Akalla och Kista kommer bli LOV3-områden så småningom.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Poesipiloter och bokdansande skola får Läsplogen 2021

På världsbokdagen den 23 april delas läsfrämjarpriset Läsplogen ut för första gången. Priset delas lika mellan Elinsborgsskolans biblioteksråd och poesipiloterna Saber Ibrahim, Khalid Ali Dahir, Rayan Imam och Ali Mohamed i årskurs 8 på Enbacksskolan.

Stort Pridefirande i Järva

Under den gångna veckan har Pridefirandet varit aktuellt även i förorterna. Det är Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som anordnat Prideveckan i Järva, där man kunnat ta del av lokala aktiviteter med fokus på HBTQ-frågor.

Så påverkas biblioteken av corona

Biblioteken i Järva bedöms vara samhällsviktiga och har därför öppet, om än med minskade öppettider. Alla aktiviteter som läxhjälp, lovaktiviteter och författarbesök har ställts in, men det går fortfarande bra att låna böcker. Dessutom finns digitala medier, hemleverans av böcker och boktips på Facebook.

Trafikförvaltningen tror att information kan lösa trängseln

Antalet resenärer i lokaltrafiken måste minska för att hindra smittspridning. Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att mer information ska lösa problemet med trängsel.