avspärrningar framför Femte rinkebybron

Femte Rinkebybron över Rinkebystråket är fortfarande avstängd efter att en lastbil körde in i den i måndags kväll.

Vid olyckan blev två personer fastklämda inne i förarhytten och polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen. Lyckligtvis klarade sig alla inblandade utan skador. Bron har sedan olyckan varit avstängd och runt olycksplatsen ligger fortfarande bitar från den skadade bilen.

Det är inte första gången en lastbil kör in i en gångbro på Rinkebystråket, broarna är låga och fordon som är högre än 3,3 meter måste ta en annan väg in till centrum för att inte fastna.

Trafikkontorets pressansvariga Malinda Flodman sade på torsdagen att planen är att bron ska öppnas igen så snart hennes kollegor hunnit städa på platsen, förhoppningsvis blir det under fredagen.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Om kvinnors hälsa ur ett mångkulturellt perspektiv

Stress och en oorganiserad kropp hänger ofta ihop. Om det och andra folkhälsoproblem talar Maj Östberg Rundquist och Pirjo Heliste i Järva Folkets Park på Eggeby gård nu på lördag.

Transportarbetare förbundet svarar Sara

Transportarbetareförbundet anser inte att Sara diskriminerades när Rapid säkerhet AB nekade henne att bära slöja på jobbet. – Tyvärr så kan vi inte styra över arbetsgivarens rätt att ensidigt införa egna policys, säger skyddsombudet Olivera Pobra.

Järvabor protesterade mot marknadshyra

Solen sken över Järvas förorter på söndagen när kampanjen Nej till marknadshyra arrangerade aktionsdag. På 155 platser runt om i landet hölls under dagen demonstrationer, torgmöten och flygbladsutdelningar.

”Ett återvändande skulle innebära livsfara för honom”

Afshin Moradi kom till Sverige 2015 som flykting från Iran och sökte asyl. Sedan dess har han fått avslag efter avslag och Migrationsverket vill utvisa honom. – Han är hotad från alla håll i Iran och kan inte får något skydd där, säger Nadia Sultana som är Afshin Moradis juridiska ombud.