avspärrningar framför Femte rinkebybron

Femte Rinkebybron över Rinkebystråket är fortfarande avstängd efter att en lastbil körde in i den i måndags kväll.

Vid olyckan blev två personer fastklämda inne i förarhytten och polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen. Lyckligtvis klarade sig alla inblandade utan skador. Bron har sedan olyckan varit avstängd och runt olycksplatsen ligger fortfarande bitar från den skadade bilen.

Det är inte första gången en lastbil kör in i en gångbro på Rinkebystråket, broarna är låga och fordon som är högre än 3,3 meter måste ta en annan väg in till centrum för att inte fastna.

Trafikkontorets pressansvariga Malinda Flodman sade på torsdagen att planen är att bron ska öppnas igen så snart hennes kollegor hunnit städa på platsen, förhoppningsvis blir det under fredagen.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Hastigheten på Rinkebystråket ska justeras”

Blir det några trafikljus vid övergångsstället på Rinkebystråket, trafikborgarråd Daniel Helldén? – Vi ska titta lite på det där övergångsstället och vi gör en generell översyn av trafiksäkerheten.

Förvaltningen i Spånga-Tensta utsatt för hot

Andra dagen på jobbet efter semestern fick de anställda i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning mejl om att förvaltningen har utsatts för konkreta hot. Därför kallades alla till ett extra frukostmöte idag på fredagsmorgonen.

Nu finns jobb att söka till jullovet

Ungdomar i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista har nu möjlighet att söka feriejobb genom Stockholms stad. Arbetstiden är några dagar under jullovet.

Spisbrand i Tensta

Under söndagen fick räddningstjänsten rycka ut till Tensta. Det gällde en spisbrand i en lägenhet på Tisslingepland som resulterade i att en person fick söka vård.