avspärrningar framför Femte rinkebybron

Femte Rinkebybron över Rinkebystråket är fortfarande avstängd efter att en lastbil körde in i den i måndags kväll.

Vid olyckan blev två personer fastklämda inne i förarhytten och polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen. Lyckligtvis klarade sig alla inblandade utan skador. Bron har sedan olyckan varit avstängd och runt olycksplatsen ligger fortfarande bitar från den skadade bilen.

Det är inte första gången en lastbil kör in i en gångbro på Rinkebystråket, broarna är låga och fordon som är högre än 3,3 meter måste ta en annan väg in till centrum för att inte fastna.

Trafikkontorets pressansvariga Malinda Flodman sade på torsdagen att planen är att bron ska öppnas igen så snart hennes kollegor hunnit städa på platsen, förhoppningsvis blir det under fredagen.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sommaröppet på Tensta konsthall

Tensta konsthall bjuder in till konstveranda och konstfredag där barn och vuxna kan få utlopp för sin kreativitet. Samt två utställningar: Den uppmärksammade The Invisible Enemy Should Not Exist (Room G) av Michael Rakowitz och nya Body to Body av Åsa Norberg och Jennie Sundén.

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista har möte ikväll

Ikväll har Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd möte i Folkets Husby. Viktiga frågor som ska behandlas rör föreningsbidragen, om Sociala insatsgruppen ska utökas och om det blir någon upprustning av Akalla torg och busstation.

Nu är nattfotbollen igång igen!

Nu är nattfotbollen i Järva igång igen efter ett långt uppehåll. – Totalt har vi träffat mer 180 barn och ungdomar under helgen, och många föräldrar, säger Said Ali från AIF Kista, som är en av organisatörerna bakom nattfotbollen.

De som fattar besluten om Reactor har inte pratat med oss

Fatuma Yussuf är 20 år och var med när Reactor tvingades flytta från huset vid Kvarnbacka fotbollsplan till lokalen i Husby centrum. – De sade att de värnade oss tjejer, men de lyssnade inte alls på det vi sade.