avspärrningar framför Femte rinkebybron

Den 26 april körde en lastbil in i femte Rinkebybron och gångbron över stråket skadades och stängdes av. Enligt Trafikkontoret skulle bron repareras redan den 30 april. Men ännu har inget hänt.

Det var på måndagskvällen, för en dryg vecka sedan, som en lastbil körde in i femte gångbron över Rinkebystråket. Det var en ordentlig smäll och de två personerna i bilen blev fastklämda i förarhytten, och polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen. Det blev materiella skador, men inga personskador, tack och lov.

När Nyhetsbyrån Järva tio dagar efter olyckan uppmärksammade att gångbron inte var reparerad ännu, kontaktades Trafikkontoret igen. Denna gång uteblev besked om när gångbron skulle repareras.

Idag, den 18 maj, är gångbron fortfarande avstängd. Besked från Trafikkontoret dröjer.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ingen Tensta marknad i år?

Till nämndmötet i Spånga-Tensta ikväll presenteras inga förslag om hur det ska bli med årets Tensta marknad. Bara ett mångordigt dokument, som föreslår att finansieringen av marknaden hädanefter ska hamna under punkten föreningsbidrag.  – Jag vill inte lägga fram något förslag till politikerna som inte är bra, säger stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell.

”Många är rädda för att slängas ut på gatan”

Fadwa Aqel har träffat flera av de 50 familjer som bor i SHIS bostäder på Elinsborgsbacken 7 i Tensta. Men ingen av dem vill träffa media.  – De är rädda, helt enkelt, säger Fadwa Aqel, projektkoordinator på Studiefrämjandet.

Familjer bostadslösa efter branden i Rinkeby

Förra veckan brann det i ett hyreshus på Kuddbygränd i Rinkeby. Nu står 24 familjer bostadslösa och oroliga över framtiden.

Kvinnorna som sparkades från Hjulsta grundskola: ”Det handlar om rasism”

Hur kunde Hjulsta grundskola gå från en välfungerande skola och arbetsplats med gott rykte, till den konflikthärd som Nyhetsbyrån Järva rapporterat om de senaste månaderna? De tre kvinnorna som avskedades efter påstådda matstölder berättar sin version av det som hänt.