Enbacksskolan i Tensta prisas igen. Den här gången är det skolans bibliotek som fått utmärkelsen ”skolbibliotek i världsklass” av DIK, fackförbundet för kultur och kommunikation. 

Det är flera skolor i landet som får utmärkelsen, men Enbacksskolan var den enda bland Stockholms alla grundskolor som valdes ut detta år.

Enbacksskolans lärare Stefan Ljungdahl hyllades nyligen av Svenska Akademien och nu får vi den här utmärkelsen av DIK, jag är så stolt över alla elever som går på vår skola och alla som arbetar här, säger skolans rektor Raija Ikonen.

Fakta: Enbacksskolan är en kommunal grundskola i Tensta med ungefär 400 elever.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Dags för Tensta konsthalls textpris

Inlämningen till Tensta konsthalls textpris har öppnat. Fram till den 5 januari 2020 uppmanas unga mellan 15 och 25 att skicka in sina texter och tävla. I juryn sitter Murre Gonday, Athena Farrokhzad, Tone Schunnesson och Nawroz Zakholy. För vinnarna finns förutom äran också prispengar att hämta.

Rinkeby organiserar sig till hyresrätternas försvar

Den blågröna majoriteten i Stockholm har gått ut med att hyresrätter i stadens förorter ska ombildas till bostadsrätter och en del av de kommunalt ägda hyresrätterna kan komma att säljas till privatvärdar.– Vi är oroliga, säger Rinkebybon Marianella Monzon.

Tensta får utökad kameraövervakning

Senast polisen satte upp kameror i Tensta var i januari i år på Tisslingeplan. Nu får ytterligare ett område i Tensta kameraövervakning.

Ordföranden vägrar svara på frågan om Folkets Husby

Nej, Ole-Jörgen Persson, M, svarade inte på frågan. Om och om igen ställde Elvir Kazinic, S, och Veronica Stiernborg, V, samma fråga: varför slås det fast redan nu i verksamhetsplanen att IOP-avtalet med Folkets Husby inte ska förlängas?