Enbacksskolan i Tensta prisas igen. Den här gången är det skolans bibliotek som fått utmärkelsen ”skolbibliotek i världsklass” av DIK, fackförbundet för kultur och kommunikation. 

Det är flera skolor i landet som får utmärkelsen, men Enbacksskolan var den enda bland Stockholms alla grundskolor som valdes ut detta år.

Enbacksskolans lärare Stefan Ljungdahl hyllades nyligen av Svenska Akademien och nu får vi den här utmärkelsen av DIK, jag är så stolt över alla elever som går på vår skola och alla som arbetar här, säger skolans rektor Raija Ikonen.

Fakta: Enbacksskolan är en kommunal grundskola i Tensta med ungefär 400 elever.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu har Taste of Africa Coffee öppnat på Rinkebystråket

Hodani Tosh har tillsammans med sin syster Ubah Tosh öppnat kafé och catering på Rinkebystråket.   – Taste of Africa Coffee har som mål att sträva efter en fungerande integration mellan människor, säger Hodan Tosh.

Ska Husbybadets rivas? I så fall varför?

År 1999 firade Husbyborna en av sina segrar. Efter tjugu år med namnlistor, uppvaktningar, möten och demonstrationer hade det badkar med skylten HUSBYBADET, som badhusgruppen ställt ut på tomten och som var en del av del av manifestationerna, ersatts med ett riktigt badhus.

Nya restriktioner införs – men vaccinet har effekt

Folkhälsomyndigheten presenterade i veckan flera nya riktlinjer för att bromsa smittspridningen av coronaviruset. Munskydd rekommenderas nu både i kollektivtrafiken och andra innomhusmiljöer.

Rinkeby United kvar i division 4

Besvikelsen var stor när det stod klart att Rinkeby United inte lyckades avancera upp till fotbollens division 3.