Black Lives Matter Sweden tilldelades årets Elfte juli-priset som delas ut av Kista Folkhögskola. BLM vice ordförande Araia Sebhatu tog emot priset för organisationens arbete mot rasism.

Black Lives Matter-rörelsen, som har sitt ursprung i USA, spreds över världen förra året efter mordet på George Floyds. I Sverige var det tenstabon Aysha Jones, som tog initiativet och startade Black Lives Matter Sweden.

Under 2020 fick rörelsen stor spridning och i början på sommaren anordnades det stora protester i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kista Folkhögskola tilldelar årligen Elfte juli-priset till personer eller organisationer som kämpar mot muslimhat och annan rasism i Sverige. Priset instiftades 2015 till minne av folkmordet i Srebrenica 1995. Förutom äran får pristagarna en symbolisk summa på 5000 kronor.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En sista tävling i Järva Discgolfpark

Under helgen spelades kanske den allra sista tävlingen i Järva Discgolfpark. Då avgjordes Stockholm Discgolf Open. Före finalen på söndagen genomfördes också en manifestation för att rädda parken.

DO lägger ned ärendet mot förvaltningen i Rinkeby-Kista

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning anmäldes till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Nu läggs ärendet ned.  – Jag har vänt mig till mitt fackförbund och hoppas att de driver frågan vidare, säger Kahin Ahmed.

Modeveckan avslutades med vernissage på Tensta konsthall

Modeveckan under påsklovet på Tensta konsthall avslutades i fredags med vernissage. Temat var remake design och deltagarna fick lära sig olika metoder i att återskapa plagg. – Ungdomarna hade verkligen ett hållbarhetstänk. Någon klippte exempelvis ut ett tyg och skapade en topp av det, och använde sedan restbitarna till att göra en väska, säger Felicia Åström, en av ledarna i kursen.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 14 Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under…