Blomrabatt i förgrund. Husby gård i bakgrunden, solig sommardag.

Protester över hela landet har pågått den här veckan, som svar på att regeringen presenterar utredningen för fri hyressättning i nyproduktion. Idag anordnas ett möte vid Husby gård för att grilla mot marknadshyror.

Marknadshyra är när bostadsbolagen själva sätter hyrorna utan att behöva förhandla med hyresgästföreningen. Det kan enligt hyresgästföreningens beräkningar leda till chockhöjda hyror med fattigdom, trångboddhet och bostadssegregation som följd.

Mötet kommer att inledas med en tyst minut för dem som fallit offer i de senaste dödsskjutningarna i Husby och Hjulsta.

Bakom arrangemanget står Norra Järva Stadsdelsråd, Ort till Ort och Hyresgästföreningen Järva.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mer om ungdomshuset Reactor

Besiktningen som gjordes av ungdomshuset Reactor visar att bara en del av…

”Droghandeln från centrum har flyttat hit”

Det var i måndags kväll som en väktare blev skjuten i benen under en rond på Ovanbygränd. Medborgarvärden Mohamed Hagi Farah bor på samma gata.  – Droghandeln från centrum har flyttat hit, konstaterar han.

Parkleken Rinken får ansiktslyft inför sommaren

Parkleken Rinken i Rinkeby har rustats upp inför vår- och sommarsäsongen. I parkleken finns nu bland annat en ny lekborg, hinderbana och träskulptursdjur som besökande barn kan leka på.

Fira eid tillsammans på nätet

Fira Digital Eid 2020 som livesänds på Facebook den 24 maj. – I år kan vi inte anordna våra Eid-festivaler som vi brukar, därför försökte vi hitta ett sätt att skapa samma typ av gemenskap och firande, säger Fatema Vanat, verksamhetsutvecklare på Ibn Rushd Studieförbund.